Nyheter

Herr / 16 juni 2017

Linus Arnesson: "Något jag längtat efter"

Det har varit händelserika månader för Linus Arnesson. Efter matchen mot Montenegro i onsdags kan han även kalla sig landslagsspelare. 
– Det var stort att få spela, säger 27-åringen från Hedemora. 

17 mars: Klar för tyska Bergischer HC.
23 mars: 1 082:a målet i Handbollsligan för Redbergslids IK och därmed historisk som mesta mästarens mesta målskytt genom tiderna.
27 mars: Pris som Handbollsligans bästa mittnia och mest värdefulla spelare den gångna säsongen efter att alla tränare, förbundskaptenen och ett antal mediarepresentanter sagt sitt.
3 juni: Han och sambon Mikaela blev föräldrar till Mason.
14 juni: Debut i A-landslaget i EM-kvalet borta mot Montenegro.
Linus Arnesson har många anledningar att minnas tillbaka på den här våren.
Förbundskaptenen Kristján Andrésson var mer än nöjd över Arnessons debut.
– Han gör en klassdebut. Det är kul att han kan spela så avslappnat och fint som han gör. Han gör jättemånga bra saker både i försvaret och anfallet, sa han efter matchen.
Arnesson kom in efter 40 minuter och gjorde mål på sina tre första skott, svarade för flera fina in- och utspel och var stabil i försvarsspelet.
– Det var en häftig match och inramning nere i Montenegro. För mig gällde det att försöka hålla mig lugn i skallen och jag tyckte att det gick bra.
Hur har dagarna med laget varit? 
– Det är ett bra gäng som var lätt att komma in i. För mig är det speciellt att vara med, det är något jag längtat efter. Det är första gången och mycket se och lära, men jag hoppas förstås att jag får vara med fler gånger.
Vad vet du om Slovakien? 
– Vi har gått igenom dem på video och känner att vi har bra koll på hur de spelar. Efter förlusten i onsdags så vill vi alla vinna och avsluta EM-kvalet på ett bra sätt, så det är två poäng vi går för.
SVERIGE–SLOVAKIEN
Vad: EM-kval
Var: Sparbanken Lidköping Arena
När: Lördag 17 juni 17.15
Biljetter: Handboll.ebiljett.nu
TV: Sänds på TV10
Text: Daniel Vandor

Bilden: Linus Arnesson debuterade i A-landslaget i onsdag. Nu väntar Slovakien i Lidköping. Foto: Daniel Vandor.