Nyheter

Herr / 15 januari 2018

Lukas Nilsson: "Härligt med stort stöd"

Runt 300 svenskar har sett de två första gruppspelsmatcherna på plats i Spaladium Arena i Split.
– Det märks att de finns på läktaren och man vänder sig gärna dit när man gjort mål, säger Lukas Nilsson, som hittills är Sveriges främste målskytt i turneringen.

• • •

Sverige blev i går klart för huvudrundan efter att ha besegrat Serbien i Split. Detta framför två stora klickar med svenska fans, en i varje hörn på den långsida där bänken befinner sig. De flesta svenska supportrar har kommit med hjälp av Handbollsresor.nu och Svenska Handbollsfans.
– Det är alltid härligt med stort stöd på läktaren. Matchen i går var extra rolig att spela. Dels fanns många svenskar på plats, dels hela Ystads IF:s A-lag och dels höll alla kroaterna i arenan på oss. Stämningen smittar av sig och hjälper oss att prestera, säger Lukas Nilsson.
Till morgondagens match kommer ytterligare svenskar att finnas på plats. Ett 100-tal partners till Handbollslandslaget kommer då ner för att se den viktiga matchen mot hemmanationen Kroatien.
– De får skrika högt om de ska överrösta 12 000 kroater, säger Lukas Nilsson som ser fram emot matchen.
– Alla verkar räkna med att Kroatien ska vinna förutom vi. Vi vet att vi har sjukt hög kapacitet och gör vi en bra match kan vi absolut slå Kroatien.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån 
Bilden: Det var ett fint svenskt stöd på läktaren i Spaladium Arena i går. I publiken fanns bland annat de tidigare europamästarna Jerry Hallbäck och Magnus Lindén samt Oscar Carlén och Kim Andersson.