Nyheter

Herr / 29 april 2023

Lukas Sandell: ”Riktigt bra form för tillfället”

På lördag klockan 16.00 i Herning spelas den sista svenska landskampen den här våren. Ett prestigemöte med Danmark i EHF Euro Cup avrundar landslagssäsongen. 

Ålborg-spelaren Lukas Sandell ser fram emot mötet, som alltså spelas i Jyske Bank Boxen i Herning, där ungefär 12 000 åskådare får plats.

– Jag gillar att spela inför mycket publik. Sen är det alltid lite roligare när de är på ens sida, men detta ska också bli kul, Jag har hört att det ska bli fullsatt, berättar högernian som vilades i torsdagens hemmamatch mot Tyskland.

– Jag har precis kommit tillbaka från en fotskada, så jag tog det lite lugnt. Vi spelar ju match både torsdag och lördag, fortsatter Sandell som kommer att spela ikväll istället.

Vilka intryck fick du av matchen i torsdags?

Peter Johannesson stod bra i målet och vårt spel var stabilt och lugnt. Jag trodde väl kanske att det skulle bli lite tuffare, men vi gjorde varandra bra. Vi vann rättvist.

Hur mår kroppen?

– Den mår väldigt bra. Jag har en riktigt bra form för tillfället. Jag känner mig motiverad och sugen på att spela handboll.

Du har gjort massor av mål och assist de senaste matcherna i Ålborg. Vad kan vi förvänta oss från dig imorgon i Herning?

– Haha, jag har som sagt en bra form och ett bra självförtroende nu. Jag hoppas att jag kan bidra med det jag gjort i klubblaget här i landslaget.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Det kommer nog att bli en riktigt bra match, och en kul match att kolla på. Vi såg andra halvlek i mötet mellan Danmark och Spanien i veckan, och de ser ju starka ut. Som alla vet är Danmark ett riktigt bra lag med många världsstjärnor. Det blir viktigt för oss att vinna så många dueller som möjligt.

Efter veckans landslagssamling skiftar Sandell fokus från EHF Euro Cup till det danska slutspelet. Ålborg, som vann danskt guld 2019, 2020 och 2021, är ett av åtta lag som är kvar i jakten på guldet.

– Slutspelsmatcher är det bland det roligaste som finns. Jag ser verkligen fram emot det. Vi har inlett med en seger, ett kryss och en förlust, så det blir verkligen ingen lätt uppgift. Den danska ligan har blivit riktigt bra. Men vår ambition i klubben är att ta tillbaka guldet.

I sommar byter du Ålborg mot ungerska Veszprem. Hur ser du på det som komma skall?

– Det ska bli jävligt kul med ett helt nytt äventyr. Att testa på något nytt. De har en duktig tränare i Momir Ilic och spelar en rolig handboll som passar mig med mycket fart. Hittills har jag varit lite ”safe” med mina klubbval. Jag har bara spelat i Skandinavien. Men nu kommer jag till en klubb där man får ta sig fram på engelska. Spelatruppen kommer bestå av flera olika nationaliteter. Det ska bli spännande att se hur det blir.

Sverige vinner EHF Euro Cup om det blir seger, oavgjort eller förlust med ett mål, vid förlust med två mål eller fler vinner Danmark turneringen. Avkast sker klockan 16.00.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån