Nyheter

Herr | Landslaget / 11 januari 2020

Martin Boquist: ”Magnifikt försvarsspel”

Sverige inledde Hemma-EM på bästa tänkbara sätt när man skåpade ut Schweiz inför ett gungande Scandinavium. Den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist var mycket nöjd efter matchen och lyfte fram det svenska defensiven.
– Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb i försvarsspelet, kommenterade Boquist efter slutsignal.

Det var bara glada miner i det svenska landslaget efter fredagens storseger mot Schweiz. Premiären slutade 34–21 och drömstarten i Hemma-EM är ett faktum.

13-målsseger mot Schweiz här ikväll i Scandinavium. Gick det som ni hade tänkt er eller hur vill du summera matchen?

– Naturligtvis ett önskvärt resultat. Det blev en väldigt skön premiär. Framförallt spelade vi ett bra försvarsspel och ett bra målvaktsspel. Det är ju basen för att lyckas i handboll. Speciellt försvarsspelet mot deras sju-mot-sex var magnifikt. Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb när de rev och slet. Vi kan inte vara någonting annat än nöjda, Martin Boquist.

Vart låg fokuset inför matchen?

– Det är ju en ständig balans att vara ambitiös och förberedd men samtidigt förstå att det är en premiär och det ska vara kul. Vi försökte hitta en glädje och vara avslappnade, det tror jag vi lyckades med.

Andreas Palicka var vass mellan stolparna. Kommentar om hans insats?

– Bra försvar, fullsatt Scandinavium och premiär. Jag ska inte säga att det är en garanti för att ”Palle” ska vara bra men det är en stor sannolikhet.

Vad är det han ger laget med den exceptionella räddningen efter den andra?

– Han spelade ut hela sitt känslospel och visar att det är okej att vara lite smågalen. Min känsla är att andra vågar hänga på och sen är det i rullning. Då är vi tuffa att ha och göra med.

Hur nära högstanivån var ni ikväll?

– Ingen aning. Varje match lever sitt eget liv. Idag fick vi bestämma villkoren. På söndag möter vi antagligen en bättre motståndare. Det kan vara så att vi spelar på en lägre nivå och vinner. Det kan vara så att vi spelar på en bättre nivå och förlorar. Det är så tuffa matcher hela tiden. Men vi fick en skön träff idag i det vi hade pratat om.

Vad väntar nu fram tills på söndag?

– Nu är det hem, äta och sova ordentligt. Sen lördag eftermiddag är det lätt träning och börja förbereda för Slovenien.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån