Nyheter

Herr / 11 mars 2022

Mellegård kallas in till Polenmatcherna

Max Darj kommer inte att följa med till Polen nästa vecka när herrlandslaget samlas för två matcher. Däremot har vänstersexan Emil Mellegård kallats in. 

På måndag åker herrlandslaget till polska Plock för träningar och ett dubbelmöte med Polen (17 och 20 mars). Tidigare i veckan stod det klart att Fredric Pettersson ersätts av Felix Möller, nu är det också klart att Max Darj på grund av ljumskproblem inte kan vara med under veckan.

Han ersätts dock inte av en annan mittsexa, utan av vänstersexan Emil Mellegård (bilden), som var med i det svenska lag som blev europamästare i januari.

– Vi ändrar lite i vår planering tar i stället för att åka med tre mittsexor med Emil så att vi kan träna mer 5–1-spel där han och Jonathan Carlsbogård har viktiga roller. Jag ser fram emot att samlas med laget för första gången sedan EM och jobba för att utveckla oss som lag och förbereda oss för kommande mästerskap, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Högersexan Valter Chrintz, kommer av personliga skäl, inte att finnas med under måndagen och tisdagen utan ansluter till laget först på onsdagen.

Hela svenska truppen

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån