Nyheter

Herr / 2 januari 2024

Över 10 000 ser Sverige på plats

I dag samlas herrlandslaget för ladda för EM i Tyskland dit laget åker som regerande mästare. Intresset för att se laget är stort och det kommer att bli välfyllda arenor i såväl Jönköping den 5 januari som i Ängelholm den 7 januari när Sverige tar sig an OS-klara Japan.

Efter ett historiskt 2023, där Sverige arrangerade VM på såväl herr- som damsidan med storpublik i Göteborg, inleds nu 2024. Först ut är herrarna som nästa vecka åker till Tyskland för att jaga såväl EM-medaljer som en OS-biljetter.

Uppladdningen för de regerande europamästarna sker i Ängelholm och där spelas också genrepet den 7 januari, den första handbollsmatchen någonsin i Catena Arena. Intresset för matchen har varit stort och i dagsläget är närmare 4 000 biljetter sålda.

I Jönköping kommer Husqvarna Garden återigen att vara fullsatt med nästan 7 000 åskådare när Sverige och Japan möts i det första mötet två dagar tidigare.

– Vi har en lång historik i Jönköping där vi i samarbete med Hallbybollen kunnat leverera landslagshandboll och det är kul att vi efter pandemin nu kan fortsätta med det. Det ska också bli härligt att för första gången komma till Ängelholm som verkligen visar att att handbollsintresset är stort även där, säger Tobias Frejfors, projektledare på Svenska Handbollslandslaget AB.

Biljetterna till Sverige–Japan i Catena Arena i Ängelholm den 7 januari säljs på handboll.ebiljett.nu.