Nyheter

Herr / 2 februari 2021

Rekordmånga följde VM-finalen

Över två miljoner TV6-tittare följde Sverige i VM-finalen mot Danmark i söndags. 

– Det här charmiga handbollslandslaget vann publikens kärlek. Att en bra bit över två miljoner tittare följde finaldramatiken på Viaplay och TV6 är onekligen ett bevis på det, säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group Sverige.

Det var inte bara Handbollslandslaget som gjorde succé på planen under VM i Egypten. Såväl TV6 som Viaplay kan blicka tillbaka på ett magiskt resultat med rekordmånga tittare.

Finalen mot Danmark – Sveriges första VM-final på 20 år – innebar ett nytt tittarrekord för Viaplay och TV6. Finalen är den mest sedda handbollsmatchen någonsin på Viaplay, där genomsnittet för unika användare på Sveriges matcher var 45 procent högre än föregående herrmästerskap.

Som mest tittade 2 159 000 svenskar på matchen på TV6 och i snitt såg 1 832 000 tittare hela sändningen. Det tidigare rekordet låg på 1 497 000, och var från VM-kvalet i fotboll 2009 mellan just Sverige och Danmark. Ratingen för TV6 målgrupp 25-59 år landade på 19 procent och andelen på starka 82 procent.

– Alla älskar en underdog och ett i sammanhanget obeprövat och landslag som överträffar sig själv, vilket verkligen har märkts sett till intresset på Viaplay och TV6. Dessutom är det ett ungt landslag med framtiden för sig. Vår passionerade handbollsredaktion ser med andra ord fram emot nästa VM 2023 då Sverige har möjligheten att spela final inför hemmapublik på läktarna, säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group Sverige.

Sverige och Polen delar på värdskapet för VM 2023. Finalen kommer att spelas i Stockholm.