Nyheter

Herr / 18 september 2023

Rolfö hoppas på ny EM-final mot Spanien

De svenska herrarna går in i EM i januari som regerande mästare. Fotbollsstjärnan Fridolina Rolfö, som är klubbkamrat med Jonathan Carlsbogård och Hampus Wanne i FC Barcelona, är en av ambassadörerna för mästerskapet i Tyskland och hon hoppas på en svenskspansk finaldrabbning. 

– Självklart hejar jag på Sverige. Det skulle vara häftigt att se samma final igen mellan Spanien och Sverige eftersom det är där jag bor och det är mina favoritlag. Det skulle vara en häftig final om jag kunde välja, säger hon. 

Se hela intervju med Fridolina Rolfö här

10–28 januari 2024 avgörs herrarnas EM i Tyskland och Sverige åker inledningsvis till Mannheim i försöket att försvara EM-titeln. Där väntar Bosnien och Hercegovina (11 januari), Georgien (13 januari) och Nederländerna (15 januari) i gruppspelet.

Bland ambassadörerna till mästerskapet finns en svensk fotbollsstjärna: Fridolina Rolfö.

Den 29-årige anfallaren tog fotobllsvägen från IFK Fjärås via Tölö IF, Jitex BK och Linköping FC till proffslivet i Tyskland. Under fyra säsonger spelade hon i Bayern München och VFL Wolfsburg innan hon för två år sedan flyttade till Spanien och FC Barcelona, som hon tidigare i våras avgjorde Champions League-finalen för .

Men Rolfö har också en bakgrund som handbollsspelare i HK Aranäs och det är tack vare handbollsintresset och Tysklandskopplingen som EM-arrangören valt henne som ambassadör för mästerskapet.

– Jag var verkligen ett aktivt barn. Mina föräldrar sa: Du måste pröva allting och sen upptäcka var du tycker om. Till slut blev det handboll och fotboll, jag insåg att lagidrotter var något för mig. Jag kunde inte sluta träna utan var ute hela tiden.

Se hela intervju med Fridolina Rolfö här