Nyheter

Dam | Herr / 26 oktober 2018

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Helgen är kommen och nya möjligheter att se de svenska landslagsspelarna. Bland annat spelar både de svenska A- och ligalandslagen på herrsidan. Här är matcherna med landslagsaktuella spelare som sänds i svenska kanaler och playtjänster.

• • •

LÖRDAG
16.00 Sverige–Japan
Sänds på Svenskhandboll.se/play
Medan A-landslaget fokuserat på matcherna mot Spanien och Österrike har  ligalandslaget, som fungerar som en brygga mellan U- och A-landslagen, sedan i onsdags varit samlat i Märsta. Träningar och dubbla matcher mot Japans A-landslag, som förbereder sig inför OS på hemmaplan 2020, har stått och står på schemat. Dennis Sandberg coachar ligalandslaget som efter 14–14 i halvtid till slut vann med hela 32–24 i den första matchen under torsdagen. Emil Frend Öfors (6), Oliver Wigmark (6) och Jack Thurin (5) gjorde flest mål av svenskarna då.
Svenska truppen
SÖNDAG
16.30 Österrike–Sverige
Sänds på TV10 & Viaplay
I januari 2020 arrangerar Sverige, Österrike och Norge herrarnas EM och är därmed direktkvalificerade för turneringen, tillsammans med regerande europamästaren Spanien. Medan de 20 återstående platserna ska fördelas genom kvalspel under tre veckor (den här veckan, en vecka i april och en vecka i juni) möts de fyra klara länderna i EHF Euro Cup. I premiären i onsdags föll Sverige med uddamålet, 28–29, mot Spanien i EM-finalreprisen samtidigt som Österrike föll stort (31–43) borta mot Norge. Under söndagen tar Österrike emot Sverige i Graz i den andra matchen i turneringen. Österrike har för övrigt en före detta svensk landslagsspelare, Mattias Andersson, i ledarstaben.
17.30 Lugi HF–Skuru IK
Sänds på Sportkanalen och C More
När Sverige i juni åkte till Sydkorea för fyra matcher mot värdlandet och Ukraina fick två spelare från Lugi (Melissa Petrén och Elinore Johansson) och fyra från Skuru (Ulrika Olsson, Alexandra Bjärrenholt, Jenny Södrén, Elin Hansson) chans att debutera i A-landslaget. Då var Skurus Matilda Lundström, som inför avresan hade spelat fyra EM-kvalmatcher, truppens mest meriterade spelare. Lundström var även med när landslaget EM-laddade på Island för fyra veckor sedan. Vilka tar sista chansen att visa förbundskaptenen Henrik Signell att de vill vara med i den EM-trupp som presenteras på tisdag?
EHFTV.com sänder i helgen mängder av EM-kvalmatcher på herrsidan. Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, TV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.
Text: Daniel Vandor
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån