Nyheter

Dam | Herr / 6 september 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Ligorna börjar rulla igång och därmed bjuds det på massor av topphandboll från de olika länderna. Här är helgens matcher med landslagsspelare som sänds på svenska kanaler och streamingtjänster.

FREDAG
18.45 IFK Kristianstad–Ystads IF
Sänds på TV12 & C More
Såväl Valter Chrintz som Alfred Ehn har spelat i landslaget under våren och sommaren och de fick en fin start när Handbollsligan tjuvstartade i tisdags. Chrintz gjorde åtta mål på nio skott och Ehn sex på sex när IFK hemmabesegrade Lugi. Ni väntar en ny, spännande match mot Ystads IF där landslagsveteranen Kim Andersson var stekhet mot Malmö i tisdags. Fem mål och tre assist blev det från 37-åringens sida.
19.00 IFK Skövde–Önnereds HK
Sänds på C More
Jack Thurin har spelat de sex senaste A-landskamperna för Sverige och gör i kväll säsongsdebut. IFK Skövde var ett av förra säsongens överraskningslag och slutade tvåa i ligan innan det blev respass i semifinalen mot blivande mästaren Sävehof.
19.00 IK Sävehof–Eskilstuna Guif
Sänds på C More
Gzim Salihi debuterade i A-landslaget mot Japan i somras efter att först ha blivit svensk mästare med Sävehof. Tufft schema väntar nu med ligapremiär på fredagskvällen, bortamatch mot Alingsås på söndag och Champions League-premiär på onsdag.
LÖRDAG
15.00 HK Varberg–Lugi HF
Sänds på C More
Lugis Lucas Pellas gjorde tio mål på sina två första landskamper i somras och är därmed tvåa på målsnittslistan i den svenska landslagsshistorien, bara slagen av Björn Jilsén. Tränarna i Handbollsligan tippade på upptaktsträffen tidigare i veckan att stockholmaren kommer att försvara sin plats i säsongens all star team.
18.10 SC Magdeburg–THW Kiel
Sänds på Viaplay & Viafree
Magdeburg har inlett Bundesliga på ett strålande sätt och är tillsammans med Hannover-Burgdorf Kiel enda lag som inte tappat poäng. Ett toppmöte att vänta här alltså med fem svenska spelare. Albin Lagergren är tillbaka i Magdeburg, Daniel Pettersson har dunkat in 15 mål på de tre inledande matcherna och Tobias Thulin har debuterat i Bundesliga för Magdeburg. I Kiel finns Lukas Nilsson samt förre landslagskaptenen Niclas Ekberg som inledd med 15 mål på två matcher.
SÖNDAG
16.00 Bergischer HC–HSG Wetzlar
Sänds på Viaplay & Viafree
Bergischer, med landslagsspelarna Linus Arnesson (nio mål hittills) och Max Darj (åtta mål), som är tillbaka efter sin tumoperation, har inlett Bundesliga med en seger, en oavgjord och en förlust – samma facit som söndagens motståndare Wetzlar.
16.00 Alingsås HK–IK Sävehof
Sänds på Sportkanalen & C More
Felix Claar, som utsågs till Handbollsligans mest värdefulla spelare förra säsongen, var med såväl mot Spanien, Österrike och Japan i somras och stannade kvar i AHK ytterligare en säsong, trots anbud från utlandet. Han kommer att bli en nyckelspelare även den här säsongen och kliver här in i ligaspelet. Hett derby, finalrepris och räkna med revanschlusta hos Claar och AHK efter finalförlusten mot just Sävehof i våras. Vem vinner kampen mellan Claar och Salihi?
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.
Text: Daniel Vandor
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån