Nyheter

Herr | Ligalandslag | U-landslag / 3 november 2021

Sju landskamper i dagarna

Tre svenska landslag är samlade under veckan och spelar totalt sju landskamper. Herrarna möter Polen två gånger om, likadant för ligalandslaget och U17-herrarna är i Spanien och spelar Scandiberico tournament. 

Två matcher under torsdagen, två på fredag och tre på lördag – det går ingen nöd på den som vill se svensk landslagshandboll i veckan. Totalt är 50 svenska herrspelare på landslagsuppdrag för tillfället.

Herrlandslaget spelar sina två enda landskamper innan EM-truppen ska tas ut. Polen, som arrangerar VM 2023 tillsammans kommer på besök till Skåne för dubbla landskamper i två av de blivande VM-arenorna. Den första spelas i Malmö Arena under torsdagskvällen, den andra i Kristianstad Arena på lördagseftermiddagen.

För ligalandslaget, med Dennis Sandberg som förbundskapten, är det ombytta roller. Där åker Sverige under torsdagen till Wladyslawowo för ett dubbelmöte fredag och lördag (inofficiella landskamper) med Polens motsvarighet. Spelare från Bundesliga, danska ligan och Handbollsligan finns med i den svenska truppen.

För U17-herrarna lyfte tidigare i dag planet till Spanien och vidare resa till klassisk handbollsmark i Ciudad Real. De första landskamperna för killarna födda 2004 ska spelas och Spanien (torsdag), Norge (fredag) och Portugal (lördag) står för motståndet i Scandiberico Tournament för Björn Sätherströms manskap.

HERRLANDSLAGET

Torsdag 4 november, 19.05: Sverige–Polen, Malmö Arena Biljetter
Sänds på SVT2/SVT24 och SVT Play
Lördag 6 november, 16.00: Sverige–Polen, Kristianstad Arena Biljetter
Sänds på SVT Play
Svenska truppen

LIGALANDSLAGET

Fredag 5 november, 17.00: Polen–Sverige, COS OPO Cetniewo, Wladyslawowo

Lördag 6 november, 17.00: Polen–Sverige, COS OPO Cetniewo, Wladyslawowo

Svenska truppen

U17-LANDSLAGET

Torsdag 4 november, 20.00: Spanien–Sverige, Pabellon Quijote Arena, Ciudad Real

Fredag 5 november, 17.30: Sverige–Norge, Pabellon Quijote Arena, Ciudad Real

Lördag 6 november, 17.30: Portugal–Sverige, Pabellon Quijote Arena, Ciudad Real

Svenska truppen