Nyheter

Dam | Herr / 1 november 2017

Sökes: Generalsekreterare till Svenska Handbollförbundet

Då nuvarande generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet ska gå i pension söker vi en ny, driven generalsekreterare som kan leda Svensk Handboll in i 2020-talet.

• • •

Svensk Handboll har en stark förankring i Idrottssverige. Med 500 föreningar och 100 000 spelare utspridda över hela landet är handboll en av de största lagsporterna. Handbollen är en av de mest jämställda idrotterna sett till såväl förutsättningar som utövare.
Handboll är en tillgänglig sport för alla, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn och ungdomar. Handbollens strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara med. Svensk Handboll strävar efter att vara i världsklass på alla nivåer. Sverige kommer att vara med och arrangera EM 2020 för herrar samt VM 2023 för herrar och damer.
ARBETSBESKRIVNING
• Som generalsekreterare har du det övergripande ansvaret att leda svensk handboll och verkställa förbundsstyrelsens beslut. Vidare blir du förbundets talesperson utåt, framförallt nationellt, och förväntas att ställa upp i intervjuer i media och agera offentligt när så krävs.
• Ditt främsta uppdrag är att, tillsammans med styrelsen, ta fram och utveckla vår vision och därefter operativt implementera den. En viktig del i detta innefattar att arbeta med handbollens värdegrund och värderingar. Vår målsättning är att visa tillväxt på alla plan och för att klara det är det särskilt viktigt att involvera, inspirera och nyttja kraften hos distrikt, föreningar och samarbetspartners.
• Som generalsekreterare motiveras du av att åka ut i verksamheten hos föreningar och distrikt för att både få och ge inspiration samt för att stödja och följa upp dess verksamhet.
• Som ansvarig ledare för sportkontoret är din främsta uppgift att skapa en arbetsplats och arbetsmiljö i världsklass som bygger på delaktighet och samarbete. Tillsammans med våra elva medarbetare på sportkontoret kommer du och teamet vara kugghjulet som utvecklar och administrerar stora delar av svensk handboll. I detta arbete krävs att vi utmanar processer och arbetssätt för att säkerställa att vi ligger i framkant. Att ha ett kompetent, drivet och initiativrikt sportkontor med motiverade och skickliga medarbetare är nyckeln till fortsatt framgång för Svensk Handboll.
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
För att lyckas i rollen krävs att du är en erfaren, trygg och kommunikativ ledare med dokumenterat goda resultat av att driva förändringsarbete, med fördel med intresse för digitalisering. Vi tror du har erfarenhet av att leda och inspirera små och effektiva organisationer med geografisk spridning där du lett andra ledare.
Likaså tror vi att du har erfarenhet av arbete inom idrottens värld, gärna på flera nivåer; klubb, distrikt, specialförbund, RF. Erfarenhet inom handboll är meriterande. Du har en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet mot gemensamma mål och resultat. Likaså är du initiativrik och strukturerad med förmåga att driva och följa upp projekt av olika karaktär. En mycket viktig kompetens för att lyckas i denna roll är förmågan att samarbeta och samverka med andra med ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt. Du bör vara bra på att formulera dig både i tal och skrift – på svenska och engelska.
ORGANISATION
Svenska Handbollförbundet är, till skillnad från flertalet andra idrottsförbund, tydligt uppdelad i två separata operativa organisationer. Den kommersiella delen gällande A-landslagsarrangemang, ansökan om mästerskap samt sponsring/samarbetspartners drivs av Svenska Handbollslandslaget AB med egen styrelse och rapportering direkt till SHFs styrelse. Sportkontoret, med ledning av generalsekreteraren, och Svenska Handbollslandslaget AB har ett nära samarbete med ambitionen att förstärka detta ytterligare de kommande åren. Även mästerskapen drivs normalt i en egen organisation för att inte ta kraft från den ordinarie verksamheten.
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Urvalet Executive AB. Mer information om rekryteringsprocessen hittar du på Urvalets hemsida www.urvalet.se. Vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast 19 november 2017. Observera att urval och intervjuer sker löpande. Vid eventuella frågor välkommen att kontakta Linda Wiltbourn, [email protected], eller Katrin Romare, [email protected], 08–718 00 58. Varmt välkommen med din ansökan!