Nyheter

Herr / 10 augusti 2017

Sökes: Kommersiell projektledare/vd för EM 2020

Vi söker en driven projektledare inför EM 2020 som har erfarenhet av att framgångsrikt leda större evenemang och som har god kunskap om biljettförsäljning och sponsorsamarbete.

• • •

Svensk Handboll har stått som organisatör av EM och VM vid sju tidigare tillfällen. I januari 2020 är det dags igen. Tillsammans med Norge och Österrike står Sverige värd för herrarnas EM som för första gången någonsin arrangeras med 24 lag. EM i handboll är ett internationellt evenemang som anordnas vartannat år. EM 2016 arrangerades i Polen och sändes av 75 tv-bolag och totalt nådde sändningarna 1,6 miljarder tittare. Inför EM 2020 deltar 48 nationer i kvalet om de 24 EM-platserna.
EM 2020 går av stapeln 10–26 januari och spelas i Göteborg, Malmö och avslutas med finalspel på Tele2 Arena i Stockholm. Svensk Handboll kommer även att arrangera VM 2023 för herrar och Sveriges gruppspel i VM 2023 för damer.
ARBETSBESKRIVNING
Rollen innebär att du leder den centrala svenska projektorganisationen och medverkar i den övergripande organisationen med övriga arrangörsländer. Arbetet innehåller såväl budget- som prognosarbete samt samordning med nationella och internationella aktörer. Biljettförsäljningsstrategi är ett prioriterat arbetsområde där förståelse för paketering, segmentering och digital försäljning är mycket viktigt.
Vidare är du ansvarig för samarbetsavtal med sponsorer och deras olika aktiveringar. Rollen inkluderar även efterföljande utvärderingsarbete. Du kommer i arbetet ha ett nära samarbete och stöd av vd:n i Svenska Handbollslandslaget AB, Stefan Lövgren, samt senior advisor och vd för EM 2016.
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
För att lyckas i rollen krävs att du är en erfaren, kommunikativ och kommersiellt driven projektledare med god erfarenhet att arbeta med större evenemang som involverar en mängd olika aktörer både nationellt och internationellt. Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom idrotten, destinationsbolag eller inom nöjesbranschen där du har skaffat dig förståelse och kunskap om digital marknadsföring, paketering, sponsring och digitalisering av liknande evenemang. En välutvecklad förhandlingsvana samt goda kunskaper i företagsekonomi är viktiga beståndsdelar.
Du blir projektledande lagkapten för EM 2020 där din förmåga att samarbeta och få med dig andra kommer att bli avgörande. Du är skicklig på att planera och prioritera utifrån ett övergripande perspektiv med starkt driv att nå uppsatta mål och deadlines. Du har lätt att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Dokumenterad projektledar-/eller motsvarande branschutbildning är meriterande. Svensk Handboll eftersträvar mångfald i alla former och ser det som en tillgång om du har olika språk, teckenspråk eller kulturella kompetenser som berikar vår fortsatta utveckling.
Svensk Handboll har en stark förankring i idrottssverige, med runt 500 föreningar och över 100 000 spelare utspridda över hela landet. Handbollen är en av de mest jämställda idrotterna sett till såväl förutsättningar som utövare. Handboll är en, för alla tillgänglig sport som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn och ungdomar. Handbollens strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara med.
ANSÖKAN
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Urvalet Executive AB. Mer information om rekryteringsprocessen hittar du på Urvalets hemsida www.urvalet.se. Vi vill ha din ansökan med cv och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast 3 september 2017. Observera att urval och intervjuer sker löpande.
Vid eventuella frågor välkommen att kontakta Linda Wiltbourn[email protected] eller Katrin Romare[email protected], tel vxl +46 8 718 00 58.
Varmt välkommen med din ansökan!