Nyheter

Dam | Herr / 13 juni 2017

Sparbanken Skåne sluter avtal med Handbollslandslaget

I syfte att tillgängliggöra handbollen för fler går Sparbanken Skåne in som samarbetspartner till Svenska Handbollslandslaget. Från och med kvällens avgörande VM-kvalmatch mot Makedonien och de kommande tre säsongerna kommer Sparbanken Skåne att bland annat synas på såväl herr- som damlandslagens matchtröjor och i matcharenorna. 

• • •

Sparbanken Skåne samarbetar idag med flera hundra föreningar inom exempelvis idrott och kultur. Det sker i första hand på det lokala planet, men även med andra aktörer som på ett eller annat sätt bidrar till en positiv utveckling i Skåne. Det nya sponsoravtalet med Svenska Handbollslandslaget sträcker sig över tre år och gäller både herr- och damsidan. Sparbanken Skåne kommer bland annat exponeras på matchdräkter och i arenor.
– Handbollen engagerar allt fler, både aktiva och supportrar, inte minst i Skåne. Vi är glada över att kunna bidra till Svenska Handbollslandslagets och Svensk Handbolls utveckling genom det nya samarbetet, säger bankens vd Bo Bengtsson.
Stödet från sparbanksstiftelserna till Svensk Handboll har flera syften.
• Göra sporten tillgänglig för barn och ungdomar som normalt inte har tillträde.
• Bidra till fortsatt satsning på handboll och landskamper i Skåne, både dam och herr.
• Utveckla breda satsningar kring handboll för alla på jämställda villkor.
• Skapa utvecklingsmöjligheter för klubbarna i Skåne genom att dra nytta av landslagskompetensen som regelbundet befinner sig i regionen.
– Från Handbollslandslagets sida ser vi mycket positivt på detta samarbete. Vi har redan under EM 2016 och ett antal landskamper jobbat med Sparbanken Skåne i olika projekt för att kunna välkomna fler till sporten. Nu kan vi utveckla tillgängligheten ytterligare, säger Stefan Lövgren, vd på Svenska Handbollslandslaget AB.
Sparbanken Skånes ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta tar hand om vinstutdelning från banken och ser till att pengarna kommer samhället till godo. Bara under 2016 återinvesterade stiftelserna cirka 60 miljoner kronor i lokal samhällsutveckling genom olika stöd, stipendier och projekt.
Bilden: Sparbanken Skånes vd Bo Bengtsson och Svenska Handbollslandslaget vd Stefan Lövgren. Foto: Peter Carlsson.