Nyheter

Herr / 23 november 2022

Stort publikintresse för landslagshandboll

Damernas EM är nyss avslutat – i januari är det herrarnas tur att spela mästerskap. VM väntar på hemmaplan och intresset för att se de regerande europamästarna är stort, såväl i landskamperna inför som under VM.

Samtliga biljetter till landskampen mot Serbien i Lund den 6 januari är i dagsläget slutsålda och trycket är hårt på biljetter även till VM-genrepet i Halmstad tre dagar senar .  

Det är många som vill landslagshandboll just nu. Damerna spelade under hösten inför välfyllda läktare i Uppsala, Eskilstuna, Kalmar och Karlskrona medan herrarna lockade över 10 000 åskådare till Scandinavium när EHF Euro Cup inleddes för en dryg månad sedan med match mot världsmästaren Danmark.

De två återstående matcherna för herrarna inför hemma-VM, mot Serbien i Sparbanken Skåne Arena i Lund (6 januari) och i Halmstad Arena (9 januari) ser båda ut att bli inför fullsatta arenor.

– Det är något som hänt de senaste åren och det är häftigt att intresset att se oss spela är så stort. Vi är många som längtar efter VM-samlingen med matcherna i Lund och Halmstad och sedan gruppspelet i Göteborg, säger den svenska spelmotorn Jim Gottfridsson som utsågs till EM:s mest värdefulle spelare i januari och som närmar sig comeback efter en vadskada.

Faktum är att det i dagsläget inte finns några biljetter alls kvar till matchen i Lund, där publikkapaciteten är cirka 3 000. Handbollslandslagets projektledare Tobias Frejfors ger ändå ett hopp till de som inte hunnit köpa än.

– I början av december räknar vi med att kunna ha ett extra biljettsläpp till matchen i Lund där vi dels kan släppa de fåtal biljetter som just nu är blockerade åt våra partners och som dom eventuellt inte kommer nyttja samt även de platser som vi just nu bedömer har skymd sikt, detta för att så många som möjligt ska kunna komma och se våra europamästare. Jag uppmanar till att hålla utkik i landslagets sociala medier i början av december eller skriva upp sig till vår väntelista för att få information när eventuella biljetter släpps. Till matchen I Halmstad, där publikkapaciteten är högre än i Lund, finns det fortsatt biljetter till försäljning, men prognosen pekar mot att det kommer att bli slutsålt även där, säger Frejfors.

KOMMANDE HEMMALANDSKAMPER FÖR HERRARNA

6 januari: Serbien (16.00, Sparbanken Skåne Arena, Lund)
Klicka här för att skriva upp dig på väntelistan och få information när eventuella nya biljetter släpps
9 januari: Serbien (18.10, Halmstad Arena)
• Återstående biljetter säljs via handboll.ebiljett.nu

12 januari: Brasilien (20.30, VM, Scandinavium, Göteborg)
14 januari: Kap Verde (20.30, VM, Scandinavium, Göteborg)
16 januari: Uruguay (20.30, VM, Scandinavium, Göteborg)
• Biljetter säljs via handball23.com
• Går Sverige till huvudrundan spelas matcherna i Göteborg 18, 20 och 22 januari
• Eventuell kvartsfinal spelas på Tele2 Arena i Stockholm 25 januari
• Semifinaler och placeringsmatcher 27 januari, final, bronsmatch och matcher om femte- och sjundeplats den 29 januari•Sveriges trupp till landskamperna mot Serbien och VM presenteras 13 december

8 mars: Spanien (19.10, EHF Euro Cup, Saab Arena, Linköping)
Biljetter släpps via handboll.ebiljett.nu 25 november

Text: Daniel Vandor
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån