Nyheter

Herr / 8 december 2016

Sverige EM-kvalar mot Ryssland i Linköping

Handbollslandslaget kommer till Linköping i maj. Saab Arena blir spelplats för herrarnas EM-kval mot Ryssland.

• • •

Nyligen stod det klart att Lidköping och Sparbanken Lidköping Arena kommer att stå som värd när EM-kvalet avslutas mot Slovakien i juni. Nu är det också klart att Linköping kommer att arrangera en EM-kval match.
6 eller 7 maj kommer Ryssland på besök till Saab Arena i Linköping  för att göra upp om platserna till EM i Kroatien i januari 2018.
Senast det bjöds på landslagshandboll i Linköping var 2011 då en av VM-grupperna avgjordes där.
– Härligt att linköpingsborna ges möjlighet att se internationell mästarkamp i handboll på hemmaplan igen. Sverige och Ryssland har ett långt förflutet som två världsledande nationer i handboll. Vi kommer bjudas på en match i absolut världsklass när de kvalar om en plats till nästa Europamästerskap, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co.
Handbollsintresset och -traditionen i Linköping är stor och det finns många engagerade och starka föreningar som satsar hårt på både bredd-, ungdoms- och elitsidan.
– Det blir verkligen kul att komma till Linköping i vår. Linköping är en anrik handbollsstad och har en fantastisk satsning på ungdomshandboll. Vi ser fram emot att bjuda på ett spännande EM-kval i Linköping, säger Stefan Lövgren VD på Svenska Handbollslandslaget AB
ÅTERSTÅENDE MATCHER I EM-KVALET
3–4/5 2017: Ryssland (borta, spelplats ej klar)
6–7/5 2017: Ryssland (hemma, Saab Arena, Linköping)
14–15/6 2017: Montenegro (borta, spelplats ej klar)
17–18/6 2017: Slovakien, EM kval (Sparbanken Lidköping Arena)
Klicka här för resultat och ställning i alla grupper
De två bästa lagen från de sju kvalgrupperna plus den bästa trean kvalificerar sig för EM i Kroatien 12–28 januari 2018. EM avgörs i Split, Varazdin, Porec och Zagreb.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån