Nyheter

Herr / 16 september 2016

Sverige mot Norge två gånger inför VM

Tidigare i veckan presenterades Kristján Andrésson som ny förbundskapten för det svenska herrlandslaget i handboll. Nu står det klart att de svenska fansen får se honom och hans nya landslag spela två landskamper mot Norge som förberedelse inför VM – i Jönköping den 6 januari och Kristianstad 7 januari.

• • •

Förra året laddade de svenska herrarna inför EM med att möta Tjeckien två gånger på två dagar, först i Jönköping och sedan i Skåne. Inför VM i Frankrike (11–29 januari 2017) blir upplägget detsamma, förutom att det i stället blir EM-fyran Norge som står för motståndet.
Den 6 januari möts lagen i Kinnarps Arena i Jönköping och den 7 januari i Kristianstad Arena i genrepet inför VM.
– Det känns jättebra att vi i våra två sista matcher inför VM får möta ett så starkt motstånd som Norge. Det kommer att ge oss en bra fingervisning var vi står och spelorterna borgar också för mycket folk på läktarna, säger nye förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Förra året var publiksiffran i Kinnarps Arena hela 7 200, den högsta siffran för en hemmalandskamp under 2016.
– Alla deltagare i Hallbybollen fick möjlighet att se landskampen på plats i Kinnarps arena, vilket var väldigt uppskattat av både dem och landslaget. Det var en härlig publikfest och alla förutsättningar finns för att det ska bli det igen. Även i Kristianstad finns förutsättningarna för storpublik med tanke på det handbollsintresse som finns i regionen och att det finns så många spelare med IFK Kristianstad-koppling i både Sverige och Norge, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Biljettsläpp till landskamperna mellan Sverige och Norge i Jönköping (6 januari) och Kristianstad (7 januari) sker den 4 november på Handboll.ebiljett.nu.