Nyheter

Herr / 15 december 2022

Sverige mot Tyskland i Kristianstad

Säsongens sista hemmalandskamp kommer att spelas i Kristianstad Arena. De svenska herrarna tar emot Tyskland där i EHF Euro Cup den 27 april. 

Som regerande europamästare slipper Sverige kvala till EM 2024 och spelar därför tillsammans med Tyskland (värd), Spanien (EM-tvåa) och Danmark (EM-trea) EHF Euro Cup när övriga nationer gör upp om de återstående 20 platserna till turneringen.

Sverige har inlett EHF Euro Cup på bästa möjliga sätt med segrar borta mot Tyskland och hemma mot regerande världsmästaren Danmark. I mars väntar Spanien i ett dubbelmöte, där matchen på svensk mark spelas i Linköping den 8 mars, och avslutar sedan turneringen i slutet av april.

Det står nu klart att Sverige tar emot Tyskland i Kristianstad den 27 april och sedan ställs mot Danmark i Herning två dagar senare.

– Just nu är allt vårt fokus på kommande VM, sedan kommer landslagssäsongen att avslutas med fyra tuffa och härliga matcher mot Spanien, Tyskland och Danmark. Det var speciellt att inleda EHF Euro Cup med match mot Tyskland i min nuvarande hemmaarena i Mannheim och det ska bli ännu mer speciellt att få möta dem även i min tidigare, Kristianstad Arena, där jag har många fantastiska minnen från, säger högernian Albin Lagergren som i förrgår fanns med när förbundskaptenen Glenn Solberg presenterade den svenska truppen till VM i januari.

Anders Olsson, evenemangsstrateg, Kristianstads kommun:

– Liksom landslaget har vi också ett VM att se fram emot innan vi skiftar fokus och kommer att jobba hårt för att skapa en härlig atmosfär i Kristianstad Arena när vårt eget landslag kommer dit. Vi är glada att kunna leverera den här tidiga julklappen till alla handbollsfans i staden.

Biljetterna till Sverige–Tyskland i Kristianstad Arena den 27 april släpps på Handbollslandslaget.se/biljetter den 16 januari.

EHF EURO CUP

Spelade matcher:
12 oktober: Danmark–Spanien 39–31
13 oktober: Tyskland–Sverige 33–37
16 oktober: Spanien–Tyskland 32–31
16 oktober: Sverige–Danmark 34–32

Återstående matcher:
8 mars: 
Sverige–Spanien (Linköping)
9 mars: Danmark–Tyskland (Ålborg)
11/12 mars: Spanien–Sverige (datum och spelort ej klar)
12 mars: Tyskland–Danmark (Hamburg)
26/27 april: Spanien–Danmark (datum och spelort ej klar)
27 april: Sverige–Tyskland (Kristianstad)
29 april: Danmark–Sverige (Herning)
30 april: Tyskland–Spanien (Berlin)

Tabell:
Sverige 4 poäng, +6
Danmark 2 poäng, +6
Spanien 2 poäng, –7
Tyskland, 0 poäng, –5

Text: Daniel Vandor
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån