Nyheter

Herr / 16 januari 2020

”Vi har brustit i omdömet”

– Vi har brustit i omdömet och tar fullt ansvar för det vi har gjort. Vi har bett om ursäkt till samtliga i laget och ber också om ursäkt till våra supportrar och alla som jobbar för att göra den här EM-turneringen till en höjdpunkt. 

Orden kommer från den svenska lagkaptenen Jim Gottfridsson som tillsammans med lagkamraterna Andreas Nilsson, Kim Ekdahl Du Rietz och Lukas Nilsson drack en till två enheter med alkohol vardera efter att ha ätit middag i Malmö i går dit laget kom efter gruppspelet i Göteborg.

Spelarna väljer att träda fram för att hindra spekulationer runt incidenten.

Förbundskaptenen Kristján Andrésson:

– Jag känner en besvikelse över det som har hänt, men spelarna har stått upp rakryggat för hela truppen, bett om ursäkt och förklarat att det inte kommer att hända igen. Direkt efter att vi fick vetskap om händelsen har vi agerat med såväl individuella som gruppsamtal och har därmed stängt händelsen och fokuserar fullt ut på kommande matcher i Malmö.

Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollföbundet:

– Som landslagsspelare representerar man inte bara sig själv utan också Sverige och Svenska Handbollförbundet. I det finns ett ansvar att hantera situationer med gott omdömde och att vara föredömen både på och utanför planen. Efter mästerskapet får vi titta över om vi behöver förtydliga vad som förväntas av spelare och ledare som representerar landslaget.