Nyheter

Landslaget / 28 september 2017

Åhus Beach ny partner i Framtidslandslaget

Handbollens affärsnätverk Framtidslandslaget fortsätter att växa. Åhus Beach kliver in som ny partner.
– Det är oerhört glädjande att handbollen som sport i kombination med vårt affärsnätverk har en hög attraktivitet. Denna gång hälsar vi en handbollskollega välkommen till nätverket och jag ser fram emot ett givande partnerskap för båda parterna, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

• • •

Åhus Beach, som bland annat driver Åhus Beachhandboll Festival, har vuxit enormt sedan starten för 20 år sedan. Nu kliver eventbolaget in som ny partner i Framtidslandslaget.

– Åhus Beachhandboll är i dag den stora mötesplatsen på sommaren för gårdagens, dagens samt morgondagens landslagsspelare. Många minnen finns kring herrlandslagets uppladdning på Åhus Beachhandboll sommaren 2012 inför OS i London. Landslagets merchandise säljs redan på evenemanget så ett större engagemang i svensk handboll är en fortsättning på redan inslagen väg, säger Mats G Jönsson, grundare och vd för Åhus Beach AB.

ÅHUS BEACH
Åhus Beach AB är ett eventbolag som bland annat arrangerar Åhus Beachhandboll Festival, ett evenemang som varje sommar lockar över 140 av Sveriges handbollsföreningar till Åhus. Det är den naturliga samlingsplatsen på sommaren för många handbollsintresserade i Sverige och är även mötesplatsen för företagare och styrelsemedlemmar som gillar handboll. Såväl Bundesligalag och flera svenska elitlag använder Åhus Beachhandbolls elitklass som uppstart på säsongen.
I somras deltog 17 000 spelare fördelat på 1 400 föreningslag. Totalt lockade handbollsveckan cirka 100 000 besökare. Turistomsättningen var 150 miljoner kronor, vilket gör Åhus Beachhandboll Festival till en av de tio största årliga turist- och gästnattsevenemangen i Sverige. Fler än 200 företag är med i Åhus Beach AB:s nätverk.
Åhus Beach AB arrangerar även Åhus Beach Fotboll och Åhus Beach Live i nära anslutning till Åhus Beachhandboll Festival.
Åhus Beach AB har åtta årsanställda för att på sommaren ha över 300 personer på lönelistan. Runt 500 personer jobbar dessutom som volontärer på Åhus Beach, vilket ger det lokala föreningslivet ett årligt stöd om cirka en miljon kronor.
Klicka här för mer information om Åhus Beach
FRAMTIDSLANDSLAGET
Framtidslandslaget är ett exklusivt nätverk för dig som vill förena affärsnytta med unika insikter i svensk landslagshandboll. Vi är en del av en sund samhällsutveckling som jobbar för att utveckla talanger och skapa en stark grund för framtiden. Vi förenar handbollen med spännande aktiviteter och affärsmöjligheter för dig som partner.
Partners i Framtidslandslaget är: Ahlsell, Anticimex, Arkitektkopia, Carl Benett, Corem Property Group, Ljungskile Buss, Loomis, Mannheimer & Swartling, OhMy!, Pandox, Polykemi, Pomona, PwC, Rantzow Sport, SAS, Ricoh, Simplicity, STARK, Telia, Trelleborg, Speed Group, Åhus Beach.
Klicka här för mer information om Framtidslandslaget
Bilden: Mats G Jönsson, vd och grundare Åhus Beach AB, och Stefan Lövgren, vd Svenska Handbollslandslaget AB.