Nyheter

Landslaget / 22 december 2016

Dubbla landskamper i Partille Arena

Nu finns möjligheten att se både det svenska herr- och damlandslaget spela under samma eftermiddag. Den 18 mars blir Partille Arena spelplats för ett unikt dubbelmöte med Tyskland.

• • •

Det har bara gått några månader sedan Partille Arena invigdes och  det har under hösten spelats matcher i Handbollsligan, SHE och Champions League i arenan. Den 18 mars 2017 kommer det för första gången också att spelas landslagshandboll i nybygget.
14.00 möter ett svenskt herrlandslag, utan spelare från Handbollsligan, regerande europamästaren Tyskland och 16.00 tar de svenska damerna emot Tysklands damer, som var en av de stora överraskningarna under det nyss avslutade EM-slutspelet i Sverige.
– På herrsidan är det egentligen inget landslagsuppehåll då, men vi  har fått den här möjligheten då det är spelledigt i Bundesliga. Det ger oss en extra chans att testa nya spelare i landslagsmiljö, vilket jag ser fram emot, säger Kristján Andrésson, förbundskapten för de svenska herrarna.
Damernas förbundskapten Henrik Signell har till vardags Partille Arena som hemmaplan då han parallellt är tränare för IK Sävehofs damer, som vunnit de åtta senaste SM-gulden.
– Det ska bli roligt att även få ha en landskamp i Partille. Att det dessutom är Tyskland vi ska möta är extra kul. Vi har revansch att utkräva på dem efter förlusten i EM. Det är ett landslag som har överraskat positivt det senaste året och som samlar krafter inför VM på hemmaplan i december, säger Signell.
Stefan Albrechtson, klubbdirektör för IK Sävehof, ser fram emot dubbelmötet med Tyskland.
– Det känns jättekul och inspirerande att redan under första året få arrangera landskamper i arenan, särskilt när vi har spelare med kopplingar till Sävehof på både herr- och damsidan. Vi är väldigt stolta över arenan och tycker att den har alla förutsättningar för att skapa handbollsfester med tysk inramning då möjligheterna att äta, dricka och umgås i arenan före och efter matcherna finns.
Efter matcherna i Partille Arena flyger alla fyra lagen till Hamburg där det den 19 mars spelas returmöten.
1 000 biljetter till landskamperna mot Tyskland i Partille Arena har redan släppts på handboll.ebiljett.nu. Resterande biljetter släpps efter herrarnas VM i Frankrike i januari.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån