Nyheter

Landslaget / 5 april 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Helgen är kommen och Champions League-slutspel, tysk cupfest och SHE-kvartsfinaler står på tv-schemat för en del av våra landslagsspelare. Här är matcherna som tv- eller webbsända i Sverige.

• • •

FREDAG
18.00 CSM Bukarest–Metz

Sänds på Viaplay
Det är dags för kvartsfinalerna i damernas Champions League och det finns två svenskor som har chansen att nå Final 4 i Budapest om en dryg månad. Båda spelar i CSM Bukarest: Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman. Motståndet är tufft – franska storlaget Metz, som vann den enda gruppen medan Bukarest slutade fyra i den andra. Lagen möttes faktiskt i kvartsfinalen förra året också, då vann Bukarest med 54–48 totalt, men Metz går ändå in här som favorit efter säsongens insatser.
LÖRDAG
15.50 TSV Hannover-Burgdorf–SC Magdeburg
Sänds på Viaplay & Viafree
Det vankas handbollsfest i Hamburg i helgen där den tyska cupen ska avgöras och det finns svenskt i tre av de fyra semifinallagen. Hannover får vänta till nästa i höst innan de kan ställa en svensk på planen (Alfred Jönsson), men Magdeburg har två redan nu i form av Albin Lagergren och Daniel Pettersson (dessutom ansluter Tobias Thulin). Magdeburg ligger trea i ligan och är favorit här mot ett Hannover som inte lyckats följa upp fjolårets framgångar och ligger först på 13:e plats i Bundesliga.
18.30 THW Kiel–Füchse Berlin
Sänds på Viaplay
Svenskmöte när Niclas Ekbergs och Lukas Nilssons Kiel ställs mot Mattias Zachrissons Füchse Berlin. Lagen har möts en gång i Bundesliga den här säsongen och då vann Kiel hemma med 26–22. Om knappt två veckor möts de i Berlin. Kiel har en fin säsong bakom sig och har fortfarande chansen på Bundesliga-titeln, samtidigt som båda lagen också är med i kampen om seger i EHF-cupen.
SÖNDAG
15.05 Final, tyska cupen
Sänds på Viaplay & Viafree
Det kommer att bli minst en svensk i pokalfinalen, men det kan också bli fyra stycken beroende på utgång i lördagens semifinaler (se ovan).
16.00 H65 Höör–VästeråsIrsta HF
Sänds på SHE Play
Serietvåan H65 Höör, med landslagstrion Mikaela Mässing, Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelt, har chansen att slå in matchbollen här och är storfavorit att göra så. Första hemmamatchen slutade med förkrossande 32–17 medan laget fick slita hårdare i returen i Västerås i söndags innan det ändå blev 31–24 till slut.
17.30 Skuru IK–Kungälvs HK
Sänds på Sportkanalen & C More
Även Skuru, med landslagsspelarna Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström, har chansen att säkra semifinalplatsen på söndag. Nackalaget har 2–0 i matcher efter att ha vunnit bortamatchen med hela 31–14 i måndags.

Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån