Nyheter

Landslaget / 14 oktober 2022

Sverige laddar för hemma-VM

Med tre månader kvar till handbolls-VM i Sverige och Polen är intresset för det svenska herrlandslaget stort. Det visar inte minst biljettförsäljningen inför söndagens landskamp i Scandinavium mellan Sverige och Danmark. 

– Det är runt 9 000 biljetter sålda. Det kommer bli en ordentlig handbollsfest man inte bör missa, säger Handbollslandslagets projektledare Tobias Frejfors. 

På söndag möts Sverige och Danmark, två av herrhandbollens bästa landslag just nu, i ett skandinaviskt derby i Scandinavium. För storpubliken på plats lär det bjudas på tempostark och underhållande handboll.

Intresset för prestigemötet är stort, menar Handbollslandslagets projektledare Tobias Frejfors.

– Det är runt 9 000 biljetter sålda, vilket är ett styrkebesked. Vi ser ett jäkla stort intresse kring landslagshandboll i Göteborg, inte minst från de lokala handbollsföreningarna i Göteborg. Det är ett enormt intresse, berättar Frejfors.

Anledningen till att söndagens landskamp spelas i Scandinavium och Göteborg är enkel; det är där Sveriges herrar kommer att spela sina gruppspelsmatcher i VM i januari.

– Det blir ett gyllene tillfälle för oss att testa organisationen som jobbar kring VM 2023. Vi har ett fint samarbete mellan Got Event och vår lokala organisationskommitté (LOC).

Men även storleken på arenan spelar roll. Tidigare i våras möttes Sverige och Danmarks handbollsherrar i Malmö Arena. Då noterades 7 046 åskådare på plats.

– Med ett EM-guld i ryggen och ett generellt ökande intresset för våra landslag ser vi nu behov av att gå in i större arenor både för damer och herrar, vilket är glädjande!

Hur märker ni av det ökande intresset?

– Dels märker vi det på biljettförsäljningen. Men också från det allmänna intresset från partners och övriga intressenter. Det är verkligen läge att köpa biljetter till VM i januari om man inte redan har det. Ett troligt scenario är att biljetterna till gruppspelsmatcherna i Scandinavium kommer att sälja slut.

Avkast i söndagens landskamp mellan Sverige och Danmark i Scandinavium sker klockan 16.00. Biljetter finns än att köpa här.

Till VM-premiären den 12 januari återstår det än tre månader. Biljetter till världsmästerskapet finns att köpa på Handboll23.com.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån