Nyheter

Ligalandslag / 8 juni 2018

Historiska matcher väntar Sandbergs gäng

Idag, fredag, är det dags för det svenska ligalandslaget på herrsidan att spela sin första landskamp då man möter Norge i en träningsturnering i Polen.

• • •

Dennis Sandberg är tillsammans med Mikael Franzén i Polen för att spela tre historiska matcher med det svenska ligalandslaget på herrsidan. Det blir de tre första landskamperna någonsin för den nya satsningen och Sandberg ser fram emot det som väntar.
– Det känns spännande och jätteroligt att vara här. Vi har ett fantastiskt gäng killar som verkligen vill vara med, säger han.
Tanken med ligalandslaget är att det ska vara ett bra första steg inför spel i a-landslaget och den tanken tar Dennis Sandberg på största allvar.
– Vi kommer spela samma spel som a-landslaget gör, med samma starter och så vidare. Ligalandslaget ska göra det lättare för en övergång till a-landslaget och då handlar det om att sätta de spelen som är där, och känna sig trygg i dom.
Innebär det att resultaten blir sekundära en sådan här helg?
– Det är klart vi går in för att vinna, och vi ska vinna men inte till vilket pris som helst. Alla ska få chansen att spela och visa upp sig, även om det alltid är viktigt att vinna och ha den inställningen med sig.
Vad säger spelarna själva om att vara med i ligalandslaget?
– Dom känner att man är nära a-laget när man är här. Dom känner sig sedda och att det är dom som står på tur. Det kan vara en skada eller annat återbud så är man plötsligt i a-landslaget. Dom vill och visar på träningarna att dom är redo.
 
SVERIGES MATCHER I POLEN
8 juni: Sverige–Norge (16.00)
9 juni: Sverige–Polen (18.15)
10 juni: Sverige–Ungern (16.00)
LIGALANDSLAGETS TRUPP
Målvakter: 
Leo Larsson, IFK Kristianstad
Josip Cavar, Lugi HF
Vänstersex:
Emil Frend Öfors, THW Kiel
Alfred Ehn, IFK Skövde
Mittsex:
Anton Lindskog, HSG Wetzlar
Oscar Bergendahl, Alingsås HK
Alexander Morsten, Randers HH
Högersex: 
Christopher Hedberg, IFK Skövde
Jonas Samuelsson, Skanderborg
Vänsternio: 
Adam Lönn, HK Malmö
William Bogojevic, IK Sävehof
Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK
Mittnio:
Felix Claar, Alingsås HK
Alfred Jönsson, Lugi HF
Högernio:
Linus Persson, HK Malmö
Hampus Henningsson, Lugi HF
Text: Marcus Löfström