Nyheter

Ligalandslag / 10 juni 2018

Ligalandslaget åker hem som cupsegrare

Efter tredje vinsten på lika många matcher, den här gången med 29–25 (15–10) mot Ungern, åker herrarnas ligalandslag hem från Polen som cupmästare.

• • •

Det blev en betydligt tuffare match mot Ungern än vad som var fallet mot Norge och Polen och Dennis Sandberg fick ta tag i saker och ting tidigt med en time out och 1–2 på tavlan.
– Det blir lite hackigt idag men sådana matcher är också viktigt att man vinner. Det flyter inte bara på likt det gjorde i de två andra matcherna, samtidigt som vi möter ett hårt krigande Ungern som ville mycket. Men det är en nyttig erfarenhet det med, menar förbundskapten Sandberg.
Sverige fick ordning på spelet så smått därefter och kunde rycka loss till ledning med fem bollar innan pausvilan. Mycket tack vare en hårt arbetande William Bogojevic som fick mycket speltid på nio meter med Jonathan Carlsbogård.
– Då Felix Claar och Alfred Jönsson inte var med (Jönsson var sjuk) fick spelare som ”Bogo” och Jonathan gå tungt. Vi försökte vila dom så gott vi kunde men det är klart det var en del trötta skallar där ute.
Sverige ryckte ytterligare i början av andra halvlek men Ungern vägrade ge sig, inte minst tack vare ett fint målvaktsspel och lite slarv i det blågula lägret. Men riktigt nära att störa de blivande cupmästarna var man aldrig och Dennis Sandberg kunde åka hem från ligalandslagets första tre matcher med lika många segrar.
– Det vi verkligen ska ta med oss är inställningen som samtliga spelare visat den här helgen. Dom har visat att dom verkligen vill vara här och vi har haft fyra riktigt roliga dagar med ett jäkla gott gäng spelare.
Var det här till och med över förväntan med tanke på förutsättningarna?
– Ja men det kan man väl säga. Tajming och sådana saker brukar man behöva träna sig till men killarna har skött det fantastiskt bra. Det är ett knippe riktigt duktiga spelare som vill vara med igen.
Ligalandslagets nästa matchande blir, om allt går i lås, mot Japan under höstens första landslagsuppehåll.
Sverige–Ungern 29–25 (15–10)
Mål, Sverige: William Bogojevic 8, Alexander Morsten 4, Christopher Hedberg 4, Jonas Samuelsson 4, Linus Persson 3, Jonathan Carlsbogård 2, Oscar Bergendahl 1, Hampus Henningsson 1, Alfred Ehn 1, Emil Frend Öfors 1.
Ungern: Balint Fekete 4, Abel Nagy 3, Adam Toth 3, Benedek Szalaky 3, Egon Hanusz 2, Adam Török 2, Stefan Sunajko 2, Bence Nagy 2, Szabolcs Nagy 1, Erik Szeitl 1, David Mate 1, Daniel Fuzi 1.
Text: Marcus Löfström