Nyheter

Herr | Ligalandslag / 5 november 2021

Ligalandslaget besegrade Polen

Med en stark andra halvlek som nyckelfaktor besegrade det svenska ligalandslaget Polens motsvarighet med sex bollars marginal på fredagskvällen.

– Som helhet tycker jag att vi gjorde det ganska bra. Killarna visade bra attityd och inställning till matchen. Det var med beröm godkänt, sade förbundskapten Dennis Sandberg efter vinst med 32–26.

Precis som herrlandslaget matchar ligalandslaget dubbelt mot Polen den här helgen. Första mötet spelades på fredagskvällen där en vass start på den andra halvleken bäddade för segern. Innan dess hade lagen spelat jämnt med varandra under de inledande 30 minuterna där resultattavlan i Wladyslawowo visade att det var polsk ledning med 17–16.

– Första halvlek var inte lysande försvarsmässigt och vi hade ganska stora problem bakåt där vi inte riktigt fick tag på det, sade förbundskapten Dennis Sandberg.

– De fick göra mål på oss lite för enkelt, men det är inte så konstigt med tanke på att vi är ett nytt lag och bara hunnit med en och en halv träning här i Polen. Det var lite ovana försvarspositioner och det blev betydligt bättre i andra när vi hade pratat ihop oss i halvtid.

Sandberg fick även medhåll av Gustav Davidsson.

– Det var de första 30 minuterna vi spelade med varandra, så i paus hann vi snacka igenom vad de höll på med. Övning ger färdighet, konstaterade niometersspelaren.

Pausanalysen gav sedan omedelbara resultat när Sverige helt och hållet stängde ner det polska anfallsspelet i nästan tio minuter i början på den andra halvleken. En lucka på fyra bollar skapades då och sedan var det god kontroll fram till slutsignalen.

Alexander Lindén kom in och tog ett par straffar och frilägen samtidigt som vi fick springa på dem. Det var vi bra på hela matchen – vi sprang i 57 minuter och tog det kanske lite lugnt sista tre, menade Sandberg.

Matchen slutade 32–26 och om den svenska förbundskaptenen får som han vill så ser det ännu bättre ut när lagen ställs mot varandra igen redan på lördagen.

– Förhoppningsvis tror jag att vi ska vara lite mer samspelta då. Jag tror att det ska gynna oss rent samarbetsmässigt när vi känner varandra lite bättre.

POLEN–SVERIGE 26–32 (17–16)
Polen: Bartosz Nastaj 6, Dawid Dawydzik 4, Mikolaj Czaplinski 4, Robert Kamyszek 3, Dawid Fedenczak 2, Wiktor Kawka 2, Marek Marciniak 2, Szymon Dzialakiewicz, Maciej Zarzycki, Piotr Jedraszczyk.
Sverige: Adam Nyfjäll 7, Ludvig Hallbäck 4, Hampus Olsson 4, Oskar Sunnefeldt 4, Viktor Hallén 3, Axel Andersson 2, William Bogojevic 2, Albin Selin, Gustav Davidsson, Erik Persson, Ludvig Jurmala Åström, Josip Cavar, Andreas Lang.
Utvisningar, Polen: 3 x 2 min. Sverige: 4 x 2 min.
Domare: Lukasz Kamrowski & Piotr Wojdyr, Polen.
Publik: – (COS OPO Cetniewo, Wladyslawowo, Polen).

Text: Erik Malmqvist
Foto: Bildbyrån