Nyheter

Ligalandslag / 16 februari 2023

Ligalandslaget samlas i mars

17 spelare, varav nio debutanter, är kallade till ligalandslagets samling i Norge i mars. Två matcher väntar mot Norge och Polens motsvarighet. 

Samlingen i norska Skien blir säsongens andra för Sveriges ligalandslag. Förbundskapten Dennis Sandberg har plockat ut en trupp beståendes av ett dussintal spelare i Handbollsligan, samt fem utlandsproffs.

Nio spelare är debutanter i sammanhanget: Rickard Frisk, Sebastian Spante, Ludvig Lindeberg, Gustav Jönne, William Höghielm, Andreas Flodman, Markus Thorbjörn, Daniel Blomgren och Edwin Aspenbäck.

– Det ska inte vara samma spelare som är med på alla samlingar. Nu är det väldigt många som inte har varit med förut. Det ska bli spännande att se dem i den här miljön mot internationellt motstånd, förklarar Sandberg, som till följd av en ryggoperation missar samlingen i Norge.

Sandberg ersätts av Toni Johansson, som är förbundskapten för U17-landslaget och till vardags huvudtränare i OV Helsingborg.

Sveriges ligalandslag samlas den 9 mars i Skien. Lördag 11 mars matchas de mot Polen och söndag 12 mars ställs de mot Norge.

– Det blir två bra matcher för oss och en chans för spelarna att visa upp sig. Jag tycker vi har en härlig blandning av spelare i truppen. Några som inte varit med förut och några som kan stå för lite trygghet, som exempelvis Alfred Jönsson och Andreas Lang, fortsätter Sandberg.

LIGALANDSLAGETS TRUPP

Lördag 11 mars: Polen (Skien)
Söndag 12 mars: Norge rekrutt (Skien)

Målvakter:
Gustaf Banke, IFK Kristianstad
Simon Möller, IK Sävehof
Rickard Frisk, Alingsås HK
Vänstersex: 
Sebastian Spante, IK Sävehof
Ludvig Lindeberg, Hammarby IF
Mittsex: 
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad
Gustav Jönne, Alingsås HK
William Höghielm, Redbergslids IK
Högersex:
Andreas Flodman, Ålborg
Markus Thorbjörn, Önnereds HK
Vänsternio: 
Alfred Jönsson, Skjern Håndbold
Daniel Blomgren, Elverum Håndball
Jonathan Svensson, Ystads IF
Mittnio: 
Casper Käll, Lugi HF
Ludvig Hallbäck, Bjerringbro-Silkeborg
Högernio: 
Andreas Lang, Sönderjyske Håndbold
Edwin Aspenbäck, Hammarby IF

Text: Olof Thyrelius Ericson0
Foto: Bildbyrån