Nyheter

Ligalandslag / 25 oktober 2017

Lyckat läger för ligalandslaget

Parallellt med A-landslaget har ligalandslaget samlats i Malmö i två dagar. Tränaren Dennis Sandberg är nöjd med samlingen.
– Killarna har en enorm ambition och det märktes att de tyckte att det var kul att vara där och bli sedda, säger Sandberg.

• • •

Tidigare i år bildades ett ligalandslag med tack vare medel från Riksidrottsförbundet och från Handbollslandslagets affärsnätverk Framtidslandslaget. Syftet är att vara en brygga mellan ungdoms- och seniorlandslag för att kommande A-landslagsspelare ska vara mer förberedda när de når dit.
I dagarna två har 20 spelare från i huvudsak Handbollsligan samlats i Malmö under ledning av Dennis Sandberg, som arbetar tätt tillsammans med förbundskaptenen Kristján Andrésson och assisterande förbundskaptenen Martin Boquist.
Förutom teoripass har tre träningspass avverkats. Ett med fokus på försvarsspelet, ett med fokus på anfallsspelet och ett matchpass.
– Målsättningen är att förbereda de här killarna för A-landslaget. De är unga killar vi haft på plats och det kan ta några år innan de når dit, men de har redan kommit en bit på vägen, säger Sandberg.
– Det är viktigt att vi ger dem uppmärksamhet, att de känner att vi ser dem. Vi hade den här gången möjlighet att ta ut även lite yngre spelare, som Karl Wallinius (född 1999) för att lära känna honom. Det har varit en oerhört bra grupp och gemenskap där de hela tiden hjälper och pushar varandra.
Sandberg passar också på att kredda klubbarna ute i landet.
– De för ett otroligt bra jobb. Spelarna som kommer är välutbildade ovh förstår vad vi pratar om och är ute efter.
Fyra av spelarna från ligalandslaget – Tobias Thulin, Felix Claar, Alfred Jönsson och Jack Thurin – ingår i ett talangprojekt som drivs av Martin Boquist och kvartettet kommer att åka med A-landslaget till Island senare i dag. Dock ingår de inte i den matchtrupp som möter Island i landskamper i morgon och på lördag.
SPELARNA SOM TRÄNAR MED LIGALANDSLAGET
Målvakter: 

Tobias Thulin, Redbergslids IK
Rickard Frisk, Alingsås HK
Vänstersex: 
Emil Mellegård, Redbergslids IK
Viktor Hallén, IFK Kristianstad
Hampus Andersson, Ystads IF
Mittsex: 
Alexander Morsten, Randers HH
Markus Sjöbrink, Eskilstuna Guif
Mario Lipovac, IFK Kristianstad
Högersex: 
Andreas Flodman, Alingsås HK
Jim Andersson, HK Malmö
Emil Hansson, Eskilstuna Guif
Vänsternio: 
Adam Lönn, HK Malmö
William Bogojevic, IK Sävehof
Karl Wallinius, Lugi HF
Mittnio: 
Felix Claar, Alingsås HK
Alfred Jönsson, Lugi HF
Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK
Högernio: 
Linus Persson, HK Malmö
Jack Thurin, IFK Skövde
Andreas Lang, Ricoh HK
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån
Bildtext: Linus Persson, Adam Lönn, Jim Andersson, Alfred Jönsson och Karl Wallinius är fem av spelarna som tränat med ligalandslaget i veckan.