Nyheter

Ligalandslag / 8 juni 2018

Storseger i ligalandslagets premiär

På fredagseftermiddagen spelade herrarnas ligalandslag sin första landskamp någonsin. Det blev storseger, 34–27 (16–10) mot Norge.

• • •

Förbundskaptenen för ligalandslaget, Dennis Sandberg, var mycket nöjd med vad han fick se. Speciellt i första halvlek.

– Första 25 är vi riktigt, riktigt vassa och leder ett tag med 14–5. Några olyckliga sista minuter innan paus med utvisningar och snabba baklängesmål gör att Norge rycker lite närmare men det var aldrig någon fara, menar Sandberg.
Sverige var uppe i tio bollars ledning tidigt i andra och hade därmed avgjort matchen, som var den första under turneringen i Polen. Men resten av andra halvlek blev inte mycket att skriva hem om.
– Den blir tyvärr helt sönderryckt av utvisningar och skador i båda lagen. Norge spelade också lite sju mot sex och fick bra utdelning på det. Men vi gör ändå det jäkligt bra och det fanns inte mycket att klaga på.
Sverige fick se såväl Emil Frend Öfors som Felix Claar kliva av skadade i första halvlek.
– Båda var med om liknande situationer, med knä mot knä eller strax över och fick kliva av i första. Jag tror inte det ska vara någon större fara med någon av dom dock, vi hoppas dom kan spela i de övriga matcherna.
Bland plusvarianterna i Sverige berömmer Dennis Sandberg ett par spelare lite extra.
– Samtliga våra kantspelare gör det väldigt bra. Jonas Samuelsson exempelvis, har inte varit med oss så mycket innan men kliver in och är jätteduktig.
En bra premiärmatch för laget med andra ord?
– Ja jag är väldigt nöjd. Vi håller oss till det vi ska hålla på med, spelar jättebra försvar i framförallt första halvlek och det fanns inte mycket att klaga på.
Sverige–Norge 34–27 (16–10)
Mål Sverige: Christopher Hedberg 5, Alfred Ehn 5, Alfred Jönsson 5, Hampus Henningsson 4, Jonas Samuelsson 3, Linus Persson 3, Anton Lindskog 3, William Bogojevic 2, Felix Claar 2, Emil Frend Öfors 2.
Norge: Aksel Horgen 6, Joakim Hykkerud 5, Alexander Blonz 3, Magnus Söndenå 3, Endre Langaas 2, Inge Aas Eriksen 2, Mishels Liaba 2, Henrik Bielenberg 2, Simon Schönningsen 1, Alexander Westby 1.
Text: Marcus Löfström