Nyheter

Övrigt / 28 november 2021

Skövde HF en av vinnarna i XL-Hjälpen

Över 2 000 föreningar och organisationer i hela Sverige skickade in ansökan till XL-Hjälpen – Skövde HF blev en av de tio vinnarna. Nu skapas ett nytt mötesrum i klassiska Idrottshallen. 

– Det var otippat men oerhört roligt att vi vann och nu får hjälp att skapa bättre förutsättningar, säger klubbens ordförande Anders Wiik. 

2019 startade XL-Bygg, en av Handbollslandslagets partners, projektet XL-Hjälpen med syfte att hjälpa föreningar och organisationer  att uppfylla sina drömmar. Över 6 000 nomineringar har kommit in sedan starten.

Bland årets vinnare finns MTB Österlen CK som får hjälp att bygga nya hindermoduler, Clemensnäs HC som får hjälp att bygga en aktivitetsbana och klubbar som Hölö RK, Bjuråkers GIF, Herrljunga SK och Norrköpings SK får hjälp att bygga läktare. Plus Skövde HF – som får möjlighet att förverkliga drömmen om ett bättre mötesrum i hemmaborgen Idrottshallen där stora delar av klubbens verksamhet är förlagd.

Motiveringen från XL-hjälpen löd:

“Skövde Handbollsflickor har sedan 1949 arbetat för att tjejer i alla åldrar ska kunna spela handboll, men i klubbens trånga idrottshall saknas plats för möten och taktiksnack. Genom att bygga om en del av läktaren till mötesrum, hoppas vi på XL-Hjälpen att tjejerna kan lägga upp smarta strategier för ännu fler vinster!“

Anders Wiik är ordförande i Skövde HF fick förra veckan se arbetet inledas och snart kommer det cirka 30 kvadratmeter stora rummet att vara färdigt för användning.

– Det känns både kul och viktigt att vi får den här hjälpen då vi varit lite begränsade av utrymmet i Idrottshallen. Nu får vi hjälp att skapa bättre förutsättningar såväl för den dagliga verksamheten i klubben som för upplevelsen för både partners och publik kring elitlagets matcher, säger han.

Tomas Färén är delägare på XL-Bygg Götene som hjälper Skövde HF att förverkliga projektet tillsammans med lokala proffsbyggare.

– Det känns fantastiskt kul att det är en lokal förening som är en av vinnarna. Handbollen i Skövde är en viktig del av idrotten i regionen och Skövde HF med alla ideella ledare gör ett fantastisk jobb för så många barn och ungdomar, så det känns härligt att få vara en del i bygget av deras nya mötesrum, säger han.

Text: Daniel Vandor / Foto: Viktor Ljungström

Bilden: Tomas Färén (XL-Bygg Götene), Melina Pilav (Skövde HF), Britta Jakobsson van Stam (Skövde HF), Stefan Lövgren (Svenska Handbollslandslaget AB)