Nyheter

Övrigt / 3 maj 2018

Unisport fortsätter sitt samarbete med Svenska Handbollslandslaget

Unisport är tillsammans med Gerflor officiell leverantör av sportgolv till Svenska Handbollslandslaget. Unisport är marknadsledande i Norden och levererar utrustning och helhetslösningar till olika idrotter.

• • •

– Vi får med Unisport ett team som levererar en helhet med kvalitativt golv, pålitlig leverans och en framtida produktutveckling så våra landslag alltid har de bästa förutsättningarna, säger Stefan Lövgren, vd Svenska Handbollslandslaget AB.
– Vi på Unisport arbetar aktivt för att få ungdomar i rörelse. De senaste rapporterna kring barns hälsa är riktigt oroande, framförallt när det gäller tjejer. Därför känns samarbetet extra bra med Svenska Handbollslandslaget då handboll är den mest jämställda sporten i Sverige, säger Tomas Jonasson, marknadschef Unisport.
GERFLOR TARAFLEX – VÄRLDENS MEST LAGDA SPORTGOLV
Unisport är leverantör av Gerflor Taraflex sportgolv i Norden. Gerflor Taraflex sportgolv är installerade i hundratals gymnastikhallar, idrottshallar och skolor runt om i Skandinavien. Gerflor Taraflex används som spelunderlag till SM-, EM-, VM- och OS-turneringar för bollsporter som handboll, volleyboll, bordtennis och innebandy.
– Vi är väldigt stolta och glada att handbollslandslaget valde vårt sportgolv, då de ställer väldigt höga krav på sina golv och vi vet att vår produkt med god marginal lever upp till dessa, säger Stefan Lönnegren, Product Champion Sport Flooring på Unisport.

UNISPORT
Unisport bildades genom en sammanslagning av Unisport-Saltex Oy och Kerko Group Oy (Rantzows Sport). Vi har ca 360 anställda med en omsättning på 140 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Helsingfors. Företagen som är verksamma i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien och Lettland kompletterar varandra produktmässigt och geografiskt. Unisport är marknadsledande inom idrottsanläggningar i de nordiska länderna och ser tillväxtutsikter i norra Europa. Målet är att nå en betydande försäljningstillväxt och att bli en ledande nordeuropeisk helhetsleverantör vars koncept ger de bästa förutsättningarna för idrottare och åskådare.