Nyheter

Partners / 11 oktober 2022

Däckpartner inleder samarbete med svensk handboll

Sveriges största aktör inom däckbranschen, Däckpartner, är ny partner till handbollen och kommer att synas i samband med dam- och herrlandslagens hemmalandskamper.

– Våra dam- och herrlandslag i handboll är mycket folkkära ute i landet och vi är mycket glada över att vi tillsammans med alla våra verkstäder nu kan kalla oss partners, säger Jon Persson, marknadschef på Däckpartner.

När de svenska damerna för två veckor sedan inledde med dubbla segrar mot Brasilien i Uppsala och Eskilstuna var det också debut för Däckpartner i landslagssammanhang. Nu står det klart bolaget, som har hela 170 verkstäder spridda över hela Sverige, kommer att synas på alla hemmalandskamper för dam- och herrlandslagen såväl nuvarande som nästa säsong.

– Vi ser många synergier över tid i det här samarbetet och står bakom handbollslandslagets sunda värderingar med fair play både på och utanför planen. Vi båda värdesätter också närheten till publiken, i vårt fall alla våra kunder på de lokala orterna, säger Jon Persson, marknadschef på Däckpartner.

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB:

– Framgångarna för våra landslag gör att företag från olika branscher som också är framgångsrika vill synad och förknippas med oss, vilket förstås är glädjande för svensk handboll. Liksom vi vill utvecklas på alla plan fortsätter Däckpartner sin resa mot att vara en av de ledande aktörerna i Norden.

Nästa hemmalandskamp för Sverige är i Scandinavium på söndag då herrlandslaget, som är regerande europamästare, möter världsmästaren Danmark i ett riktigt prestigemöte klockan 16.00.

OM DÄCKPARTNER

DekkPartner grundades i Norge 1994 av en liten grupp däckverkstäder och växte kontinuerligt i flera år. 2002 startade processen att etablera DekkPartner även i Sverige och 2005 i Finland. 2010 började företaget att i Sverige använda den svenska stavningen Däckpartner och den 1 januari 2014 blev Däckpartner Sverige AB ett helt fristående bolag. Däckpartner har passion för däck, fälgar och fordon och är i dag en av Nordens största aktörer i branschen. I dag är över 170 svenska verkstäder från norr till söder anslutna till Däckpartner och samtliga är också anslutna till Däckspecialisternas riksförbund (DRF).

Foto: Christoffer Borg Mattisson