Nyheter

Partners / 12 oktober 2022

Eleda Group blir partner till handbollslandslaget

Eleda Group fortsätter sitt stora engagemang inom svensk idrott genom att bli partner till de svenska handbollslandslagen.

– Handbollslandslagen är folkkära, står för fair play och är goda förebilder. Vi ser fram emot att vara en del av svensk handboll framöver, säger Ingemar Queckfeldt, Head of Sponsorship Eleda Group.

I Eledas sociala hållbarhetsarbete används de globala målen för hållbar utveckling som guide med fokus på Mål 3 – Hälsa och välbefinnandeMål 5 – Jämställdhet, Mål 11 – Hållbara städer och samhällen och Mål 17 – Partnerskap och genomförande. Något som också identifierats hos de svenska handbollslandslagen.

– Handbollen är en av de mest jämställda sporterna som dessutom präglas av fair play och sunda värderingar. Det är två folkkära landslag som inspirerar många barn och unga att söka sig till idrotten och som genom den får med sig fysisk aktivitet och de värden som idrotten står för. Det är på så sätt vi kan verka för hållbara städer och samhällen både i vår kärnverksamhet och i de partnerskap vi går in i, säger Ingemar Queckfeldt, Head of Sponsorship Eleda Group.

Eledas varor och tjänster bygger samhällskritisk infrastruktur och deras engagemang i idrotten handlar om att skapa förutsättningar för unga människor att få vara del i den samhällskraft som idrotten är.

– Eleda har ett brett engagemang inom svensk idrott och har en ambition om att vara en god kraft i samhället. Den ambitionen delar vi och att Eleda blir en del av de svenska handbollslandslagen känns lika inspirerande som naturligt och vi ser fram emot ett givande och framgångsrikt samarbete, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

En spännande säsong väntar för de svenska handbollslandslagen. Damerna vann sina två första landskamper för två veckor sedan och herrarna säsongsdebuterar borta mot Tyskland i morgon och möter sedan Danmark i ett tungviktsmöte inför storpublik i Göteborg på söndag. I november är det sedan dags för damernas EM i Slovenien medan herrarna i januari spelar VM på hemmaplan.

Partneravtalet mellan Eleda Group och Svenska Handbollslandslaget har utarbetats i samarbete med partnerskapsbyrån ISP Sport.

Om Eleda

Eleda är en expansiv koncern med fokus på anläggnings-, entreprenad- och servicetjänster inom infrastruktur. Koncernen verkar via regionala bolag i Sverige, för närvarande Akea, Mark & Energibyggarna, Salboheds, JVAB, Craftor, Gatu Väg Väst AB – GVV samt One Nordic som alla har liknande affärsmodell och operationellt fokus. Företagskulturen präglas av en stark entreprenörsanda och bolagen arbetar självständigt i kompletterande geografier med målet att vara en ledande aktör på sin respektive regionala marknad. Eleda har sitt huvudkontor i Stockholm och bolagens omsättning uppgick till omkring 10 miljarder kronor 2021.