Nyheter

Partners / 12 april 2022

SJ och Svensk handboll i fortsatt partnerskap

SJ fortsätter som som partner till Svensk handboll över 2023, ett år då Sverige bland annat står som värd för VM på såväl herr- som damsidan. 

– Att vi förlänger det mångåriga partnerskapet och fortsätter arbetet med att få fler att välja klimatsmart resande med SJ känns självklart säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB och ansvarig för partnerskapet. 

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder klimatsmarta tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. I över 100 år har SJ varit idrottens transportör.

– Samarbetet med Svensk handboll gör att fler föreningar i hela landet kan upptäcka hur smidigt, bekvämt och säkert det är att ta det klimatsmarta tåget till sina tävlingar, läger och cuper. En hållbar livsstil och klimatsmart resande är också frågor som allt fler idrottsförbund och föreningar brinner för i dag, säger Seung-Mo Koo, försäljningsansvarig Idrott på SJ.

Genom samarbetet vill SJ öka sin kännedom och synlighet och ytterligare fördjupa samarbetet med handbollsfamiljen.

– Att vi dessutom kommer bidra med klimatsmarta transporter under VM 2023 är förstås en extra fjäder i hatten, både för oss och för VM-organisationens hållbarhetsarbete.

Partnerskapet innebär att SJ bland annat erbjuder alla handbollsföreningar och distriktsförbund att resa med Idrottsresan, vilket ger 15 procent rabatt på alla SJ:s tåg. Rabatten gäller för både spelare och anställda i alla föreningar.
Läs mer om Idrottsresan