Nyheter

Partners / 19 juli 2022

Sparbanken Skåne och Svensk Handboll förlänger sitt partnerskap

Sparbanken Skåne förlänger sitt mångåriga samarbete med Svenska Handbollslandslaget. Under 2023 väntar hemma-VM för både herr- och damlandslaget, mästerskap som delvis kommer att avgöras i just Skåne. 

Sparbanken Skåne har ett brett engagemang i handbollen och är den största sponsorn av lokala handbollsföreningar i Skåne. Banken är också kommersiell samarbetspartner till de framgångsrika Handbollslandslagen. Nu förnyas avtalet som bland annat innebär att banken fortsatt exponeras på matchdräkter och i arenor vid landskamper.

– Vi på Sparbanken Skåne gillar handboll, kort och gott. Det är en sport som engagerar både killar och tjejer, och det är också en sport med sunda värderingar och en fin känsla av fair play. Som sponsor finns vi med från första bollkontakten på handbollslekis till det sista skottet i de stora finalerna, säger Marcus Nilsson, marknads & försäljningschef på Sparbanken Skåne.

Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget, kommenterar det förnyade samarbetet:

– Vi ​har från första dag i vårt partnerskap med Sparbanken Skåne haft en mycket stark koppling genom våra gemensamma värderingar och bankens arbete med hela bredden av handboll.  Vi känner ett starkt stöd från Sparbanken Skåne och med detta i ryggen kan vi fortsätta att utveckla vår verksamhet. Tillsammans tar vi handbollen in i framtiden, säger Stefan Lövgren.

I januari nästa år arrangeras VM för herrar av Sverige och Polen. Dam-VM hålls sedan i december där Sverige, Danmark och Norge gemensamt arrangerar mästerskapet. Flera matcher i de båda mästerskapen kommer att spelas i Skåne, där Helsingborg, Kristianstad och Malmö redan är klara spelorter. ​