Nyheter

U-landslag / 3 juli 2017

Förbundskaptenen Dennis Sandberg om U17s första turnering

I dag (3 juli) börjar European Open i Göteborg för vårt yngsta landslag på herrsidan, U17. Tidigare år har det varit U18-landslagen som har spelat, men i år har konceptet ändrats och det är de yngsta som kommer att äntra spelplanen. European Open spelas i samband med Partille Cup.

  • • •

Spelarna som förbundskaptenen Dennis Sandberg har tagit ut till turneringen kommer att spela sina första landskamper under denna turnering. Det har varit en lång resa och mycket har hänt både spel- och utvecklingsmässigt.
– Det som är roligt och fantastiskt med denna årskull är att det finns så fantastiskt många bra och skickliga spelare! Det har varit väldigt svårt att välja 16 spelare och vi har bestämt att till nästa turnering, Scandiberico och riks 4 så kommer det vara nya spelare som kommer att få chansen. På så sätt blir det mer rättvist, just med tanke på den skara talangfulla spelare det finns i denna årskull, säger Dennis Sandberg.
I Sveriges trupp finns det representanter från 11 olika klubblag och har en stor geografisk spridning.
– Truppen är väldigt bred, vi har snabba, tekniska, spelintelligenta och bra skyttar.  I vårt spel försöker vi ha en röd tråd som leder till A-lagen. På så sätt kan vi slussa in spelmönster och tänket succesivt, säger Dennis Sandberg.
Svenska Handbollförbundet har i sina bestämmelser gällande U-landslagen som syfte att utveckla och utbilda spelarna. Det är vad denna turneringen kommer att handla om.
– I denna turnering kommer vi att spela med alla spelare, både i anfall och försvar. Det är ingen som kommer att få sitta på bänken, utan alla ska få spela. Däremot kommer vi att gå in för att vinna varje match, men inte till vilket pris som helst, säger Dennis Sandberg.
Sverige kommer i gruppspelet att ställas mot Slovakien, Estland och Färöarna.
– Jag har ganska dåligt koll överlag på denna årskull, det enda jag har sett från denna årskull är Norge och Frankrike. Traditionsmässigt bör Slovakien bli den svåraste matchen i gruppspelet, men man vet ju aldrig, avslutar Dennis Sandberg.
Klicka här för att se spelschemat
Sveriges trupp:
Målvakter

Simon Möller, IK Sävehof
Fabian Norsten, Tyresö Handboll

V6
Kasper Larsson, Eskilstuna Guif IF
Tobias Svantesson, Tyresö Handboll
H6
Emil Berlin (H9), IK Sävehof
Valter Chrintz (H9), IFK Kristianstad
Isak Persson, H43 Lunds HF
M6
Adam Blanche, Hammarby IF HF
Johan Palm, Lugi HF
H9
Edvin Aspenbäck, IFK Skövde HK
9m
William Andersson Moberg, IK Sävehof
Ludvig Hallbäck, HK Aranäs
Oskar Joelsson, OV Helsingborg
Miguel Mbumba, IFK Skövde HK
Jakob Siemund, Lugi HF
Hugo Svensson, IKF Kristianstad
Text: Sanna Nilsson
Bild: Bildbyrån