Nyheter

U-landslag / 2 juli 2021

Förlust mot Danmark för U21-herrarna

Sveriges U21-herrar föll med klara 22–31 (12–15) i kvällens träningsmatch mot Danmark i den första av helgens två matcher.

– Det enda positiva jag kan se är att vi har chansen att revanschera oss i morgon, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg. 

Förbundskapten Dennis Sandberg sammanfattar matchen så här.

– Vi började med att ligga under med 0–3 och gjorde fruktansvärt många tekniska fel och en hel del konstiga missar. Vi gjorde en slät figur helt och hållet, dock ska Danmark ha all heder av sin insats. De var bättre än oss i allt. Vi kände att vi hade chansen att revanschera oss efter första halvlek som vi var väldigt besvikna efter, men den andra halvleken blev tyvärr ännu sämre. Försvarsinsatserna var inte godkända, offensivt var det heller inte godkänt i kväll. Alla spelare känner sig nog ganska besvikna efter den här matchen. Det enda positiva jag kan se är att vi har chansen att revanschera oss i morgon, så är det.

Målvakten Simon Möller:

– Det var en jämn match från början där vi var med och ofta på väg förbi, men vi kom aldrig förbi i första halvlek. I andra rann det iväg och det blev fler bollar till slut än vad matchen var. Vi vann alldeles för få man-man kamper och det märktes att det var längesen vi spelade match. Det märktes att vi saknade tajming.

Albin Selin, som begick landslagsdebut och fick sätta två mål, om känslan att debutera i landslaget:

– Det var en sjukt mäktig känsla att debutera i landslaget. När man tog på sig tröjan och fick sjunga nationalsången med dessa goa gabbar, då fick man gåshud. En riktigt go känsla!

Vad säger du om din och lagets insats?

– Vi hade en tuff match hela laget! Vi gick bort oss i försvaret och vann inga kamper. Framåt är det lite för mycket tekniska fel och lite för individuellt. Det är alltid svårt att ge ett betyg på sin egen insats när man gör ett så dåligt resultat, men ska man säga något var det kul att få spela och göra några mål såklart. Det finns saker att förbättra som alltid, det får både jag och laget chans till i morgon och vi är sjukt revanschsugna!

Lagen möts igen i morgon klockan 12.00. Även den matchen spelas i Kalundborg.

DANMARK–SVERIGE 31–22 (15–12)
Målskyttar, Danmark:
Emil Wensdorf Madsen 6, Steven Plucnar Jacobsen 4, Fredrik Friche Bjerre 4, Emil Jessen 4, Mads Emil Bayer Lenbroch 3, Simon Bogetoft Pytlick 2, Lauritz Reinholdt Legér 2, Oliver Juhl Refsgaard 2, Oskar Vind Rasmussen, Magnus Haubro Jensen, Oliver Juhl Norlyk, Jeppe Gade Nielsen.
Sverige: Casper Käll 4, Isak Persson 3, Eric Johansson 3, Johan Palm 3, Ludvig Hallbäck 2, Albin Selin 2, Theo Übelacker 2, Tobias Svantesson, Sebastian Spante, Oskar Joelsson.
Utvisningar, Danmark: 2 x 2 min. Sverige: 3 x 2 min.
Domare: Morten Albrechtsen och Mik Trustrup, Danmark
Spelades i Kalundborgshallene, Kalundborg

Text: David Sundgren