Nyheter

U-landslag / 22 juni 2018

Förlust mot Rumänien i premiären av SOC

Rumänien blev för starkt när de svensk U20-damerna inledde Scandinavian Open Championship (SOC) i norska Hamar. Trots ledningen ,ed 14–12 i halvtid blev det förlust mot Rumänien med 24–27.

• • •

Erik Larholms landslag laddar för VM i Ungern, det sista uppdraget som U-landslag. Laget göra det genom att spela Scandinavian Open Championship i Hamar där också Rumänien, Danmark och värdlandet Norge deltar.
På midsommaraftonen stor Rumänien för motståndet, ett lag som den här upplagan av Sverige mött flertalet gånger tidigare.
Matchen började bra, sett med svenska ögon. Som mest ledde Sverige med fem bollar i den första halvleken, 11–6, 12–7 och 13–8, men rumänskorna kröps lite närmare i slutat v halvleken och när det var dags för vila var ställningen 14–12 i svensk favör.
– Vi spelade bra och kontrade bra i den första halvleken, men efter en bra start på Kristin Thorleifsdottir valde de att punktmarkera henne, säger Larholm, som mänstrade tre debutanter i form av Oliva Gemmel, Vilma Petterson och Josefine Gunnarsson.
– Vi har inte tränat så mycket på 5–5, men det kanske är läge att göra det nu när Thea Stankiewicz tvingats lämna återbud till både SOC och VM, nu blir det mycket fokus på Kristin.
Stankiewicz har dragit med knäproblem som inte hunnit bli bra och har ersatts i såväl SOC som till VM av VästeråsIrstas Olivia Gemmel.
I den andra halvleken tog det bara fem minuter innan Rumänien var ifatt till 15–15 och sedan kopplade de greppet om matchen. På de inledande tolv minuterna gjorde Rumänien 8–2 och släppte sedan aldrig greppet om matchen.
– Vårt spel gick i stå i den andra halvleken, vi fick inte samma flyt som vi hade i den första, samtidigt som de fick utdelning. Men det var ändå en okej match och nu har alla debuterat. Det fanns mycket som såg helt okej ut, säger Larholm.
I morgon är det Norge som står för motståndet, klockan 15.00, en match som sänds på Handballtv.com.
SVERIGE–RUMÄNIEN 24–27 (14–12)
Sverige:
Victoria Larsson 5, Hannah Scheuer Larsson 5, Kristin Thorleifsdottir 5, Julia Olsson 3, Ida Gullberg 2, Olivia Löfqvist 2, Frida Rosell, Vilma Matthijs-Holmberg.
Rumänien: Raluca Petrus 6, Sorina Tirca 6, Andreea Tecar 5, Daria Bucur 4, Teodora Popescu 2, Alexandra Badea 2, Bianca Marin, Alexandra Severin.
Utvisningar, Sverige: 4 x 2 min. Rumänien: 3 x 2 min.
SVERIGES MATCHER I SOC
22 juni: Sverige–Rumänien 24–27
23 juni: Norge–Sverige (15.00)
24 juni: Danmark–Sverige (10.00)
Samtliga matcher sänds på Handballtv.com
Text: Daniel Vandor
Foto: Christoffer Borg-Mattisson
Bilden: Julia Olsson gjorde tre av Sveriges mål mot Rumänien.