Nyheter

U-landslag / 10 juli 2021

Första landskampen avklarad

På lördagseftermiddagen spelade det svenska U17-landslaget på damsidan sin första landskamp någonsin. För motståndet stod Danmark som lyckades vinna med sju bollar.

Det var ett Sverige som inledde inspirerat när den första förberedande matchen inför EM-slutspelet spelades. I Köpenhamn var det blågul ledning med uddamålet efter 30 minuters spel.

– Vi var bra inledningsvis och stod upp bra med det vi ville göra. Det blev dock många tekniska misstag och mycket nervositet i första landskampen när alla ska debutera, berättade förbundskapten Pontus Ward Wiklund.

Under matchens andra halva lyckades danskorna dock vända och vann slutligen med 32–25.

– Vi var med i stora delar egentligen men föll sen ihop under sista tio. Med sju minuter kvar låg vi under med en, men då ryckte de. Det går fort i handboll och då kan det rinna på.

För Sverige blev Emma Mihailovic främste målgörare med sina nio fullträffar, men hon hade även gott sällskap av ytterligare tio som firade landslagsdebuten med att skriva in sig i målprotokollet.

– Jag tycker alla försökte och gjorde det de skulle göra. Sen är det mycket vi har att förbättra. Vi får ta oss hem och jobba, så ska vi göra det så bra som möjligt, sammanfattade Ward Wiklund.

Chans till revansch och möjlighet att fortsätta slipa på spelet inför europamästerskapet finns redan på söndagen när det är det danska U17-landslagets tur att besöka Sverige för ny match.

DANMARK–SVERIGE 32–25 (14–15)
Danmark:
Julie Mathiesen Scaglione 11, Laura Borg Thestrup 6, Lea Florin 4, Matilde Vestergaard 3, Emma Skipper Jensen 2, Sara Ibranovic 1, Ida Maria Wrang 1, Julie Due Holtorf 1, Caroline Søgaard Sørensen 1, Anne With Johansen 1, Ida Götzshe 1.
Sverige: 
Emma Mihailovic 9, Isabel van Kerkvoorde 3, Alice Salmi 2, Sol Karlsson 2, Stella Huselius 2, Ellie Hammarström 2, Stina Wiksfors 1, Thea Kylberg 1, Cassandra Värja 1, Elise Lönnegren 1, Natalie Hübbert 1.
Utvisningar, Danmark: 2 x 2 min . Sverige: 1 x 2 min.
Domare: Jonas Larsen Trust & André Visholm, Danmark.
Publik: 375 (Bellahøj Hallerne, Köpenhamn, Danmark).

LANDSKAMPER INFÖR EM

10 juli: Danmark–Sverige 32–25
11 juli: Sverige–Danmark (Svalöv, 12.00)

U17-EM

5 augusti: Slovenien (13.45)
6 augusti: Kroatien (14.00)
8 augusti: Ryssland (14.00)
10 augusti: Huvudrunda och placeringsmatcher
11 augusti: Huvudrunda och placeringsmatcher
13 augusti: Semifinaler och placeringsmatcher
14 augusti: Placeringsmatcher (9–16)
15 augusti: Final, bronsmatch och placeringsmatcher (5–8)

Text: Erik Malmqvist