Nyheter

U-landslag / 4 augusti 2021

Första mästerskapet för U17-damerna

På torsdagseftermiddagen spelar det nya U17-landslaget på damsidan sin första mästerskapsmatch någonsin. För motståndet står Slovenien när europamästerskapet inleds för Sveriges del.

Det nya U17-landslaget på damsidan har tillbringat veckoinledningen i Malmö för att fortsätta svetsas samman inför deras premiärmästerskap som inleds i montenegrinska Podgorica under torsdagen. Förbundskapten Pontus Ward Wiklund ger oss en inblick i hur de sista förberedelserna har gått till:

– Vi har hunnit med fyra träningar på två intensiva dagar här i Malmö. Vi har förberett oss och försökt ta bort saker som inte funkade under förra lägret och även lagt till några saker, berättar han.

Senast spelarna och ledarna träffades var under första halvan av juli. Då spelade de sina allra första landskamper i ett dubbelmöte med Danmark som resulterade i förlust gånger två.

– Vi var inte i närheten av Danmark när vi mötte dem då. Nu har vi fått lärdom av de matcherna och ska se till att göra saker som vi är bra på.

– Mina förväntningar i EM är att vi ska bli bättre för varje match och tar det resultatmässiga som det kommer. Men vi är där för att vinna, inte bara för att ha roligt, poängterar Ward Wiklund.

Med tanke på pandemin har lagen som deltar i mästerskapet spelat få matcher och motståndet är således svårscoutat på förhand. Länderna som Sverige kommer ställas mot i det inledande gruppspelet är Ryssland, Kroatien och Slovenien. De sistnämnda utgör Blågults premiärmotstånd i en match där förbundskaptenen har förväntningarna klara.

– Jag hoppas att spelarna släpper loss och håller sig till det vi byggt upp. Förhoppningsvis njuter de över att ha kommit hit och att få visa upp sig för både Sverige och utåt sett i Europa.

Premiärmatchen mot Slovenien spelas på torsdag med avkast klockan 13:45.

U17-EM, DAMER, GRUPP B

5 augusti:
(13:45) Sverige–Slovenien Livesändning
(15:45) Ryssland–Kroatien
6 augusti:
(14:00) Kroatien–Sverige Livesändning
(16:00) Slovenien–Ryssland
8 augusti:
(14:00) Sverige–Ryssland Livesändning
(16:00) Slovenien–Kroatien

Text: Erik Malmqvist
Foto: Nisse Nilsson