Nyheter

U-landslag / 10 maj 2017

Tuff lottning för Sverige i U19-VM

Egypten, Norge, Danmark, Frankrike och Bahrain blir motståndarna för Sverige (spelare födda 1998/1999) när gruppspelet i U19-VM avgörs i Georgien 8–20 augusti med Tbilisi, Kutaisi, Batumi och Telavi som spelplatser. De fyra främsta i sexlagsgruppen avancerar till åttondelsfinalerna.

• • •

HÄR DE FYRA GRUPPERNA
Grupp A: Frankrike, Danmark, Sverige, Bahrain, Egypten, Norge
Grupp B: Tyskland, Island, Georgien, Chile, Japan, Algeriet
Grupp C: Kroatien, Argentina, Brasilien, Portugal, Venezuela, Sydkorea
Grupp D: Slovenien, Spanien, Serbien, Tunisien, Ryssland, Mexiko
Sverige kvalificerade sig till detta VM genom sin niondeplats i U18-EM i Kroatien 2016 (de elva främsta). Laget har Jerry Hallbäck som förbundskapten och är inne på sin andra internationella mästerskapssäsong. Blev under fjolåret också slutsegrare i Scand Iberico hemma i Landskrona före Norge, Spanien och Portugal.
– Oj, det var en tuff lottning. Danmark har vi inte mött så mycket, däremot Norge och vi har slagit dem  de flesta gångerna. Men de är ju inget dåligt lag, säger Hallbäck när vi når honom per telefon efter lottningen.
– Frankrike vet vi ju är bra, för vi såg dem ju i EM i fjol. Egypten har  jag ingen koll på och inte heller Bahrain. Det låter tufft, men det gäller att vara på tårna från början. Så är det ju bara.
– Innan VM ska vi ha ett träningsläger i Karlshamn sista helgen i juni och sedan har vi cupspel (Scandinavian Open) i Norge och där tror jag faktiskt vi möter både Danmark och Norge. Då kan vi ju läsa in oss på dem där.
Text: Björn Persson