Nyheter

Dam | U-landslag / 26 april 2018

Larholm: "Härliga matcher att spela"

Damernas U20-landslag vet nu vilka som står för motståndet i gruppspelet under sommarens VM i Ungern 1–14 juli. Och förbundskapten Erik Larholm tror det blir härliga fajter.

Sverige lottades under torsdagen in i grupp D med Frankrike, Tyskland, Spanien, Kroatien och Egypten där de förstnämnda är regerande Europamästare. En tuff men rolig grupp, menar Erik Larholm:
– Det kommer bli jättehärliga matcher för oss att spela, ett kul gruppspel helt enkelt. Det är klart att det alltid är roligast att vinna hela tiden (skratt) men förutom Frankrike som är det klart bästa laget, tror jag det är en ganska öppen grupp. Egypten får väl ses på förhand som det svagaste laget.
Vad har du för känsla mot de andra tre lagen?
– Vi vann mot Kroatien senast och även mot Tyskland. Vi har också slagit Spanien så vårt facit är bra. Det är kul lag att möta också, spelande lag.
Har du nu när gruppen är klar en känsla för vilken målsättning ni kan ha?
– Att gå vidare till slutspelet, och undvika fjärdeplatsen som innebär att man får möta vinnaren från en annan grupp. Det handlar alltid om vilket lag man står med där och då, men sett till de vi tagit ut idag är det en rimlig målsättning. Vi ska bli minst trea i den gruppen, det tycker jag.
VM-GRUPPERNA
Grupp A
Brasilien
Portugal
Elfenbenskusten
Montenegro
Norge
Ungern
Grupp B
Kina
Chile
Island
Slovenien
Korea
Ryssland
Grupp C
Angola
Japan
Paraguay
Rumänien
Nederländerna
Danmark
Grupp D
Sverige
Frankrike
Kroatien
Egypten
Spanien
Tyskland
Text: Marcus Löfström