Nyheter

U-landslag / 7 juli 2017

Scandinavian Open och VM i Algeriet avslutar U21s resa

Idag börjar Scandinavian Open för herrar U21, som är en förberedande turnering inför VM i Algeriet som spelas mellan 18-30 juli. Sverige möter Norge ikväll i Borgebyhallen, Bjärred kl. 19.00.

•••

Sveriges förbundskapten Ulf Nyström sammanfattar vilka nycklar som kommer bli viktiga för Sveriges del ikväll.

– Det är ju två lag som mötts många gånger, där vi säkerligen vunnit ungefär varannan gång tror jag. Nycklarna blir att få till vårt försvar och målvaktsspel för att kunna skapa lite trygghet i det inför VM. Vi är ett starkt kontringslag och vi behöver få nyttja det, säger Ulf Nyström.
Inför turneringen har Sveriges trupp fått två återbud från Felix Claar och Emil Mellegård, två spelare spelare som även testats i A-laget. Adam Tumba från Lugi HF har istället skrivits in i truppen till Scandinavian Open.
– Stämningen i truppen är väldigt bra, som vanligt skulle jag säga. Det är ett gäng härliga grabbar som tar hand om varandra på ett väldigt bra sätt tycker jag. Vi har fått några skador, så är det naturligtvis. Men nu är det fullt fokus på de spelare som är här och som vi har att jobba med. Det gör det väldigt bra hittills, säger Ulf Nyström.
Om 11 dagar börjar VM i Algeriet och Sverige kommer att möta Qatar, Frankrike, Egypten, Danmark och Slovenien i gruppspelet. En grupp med nationer som är stora med sina A-lag.
– Vi har hamnat i en väldigt tuff grupp med många bra lag, så visst blir det en härlig utmaning i Algeriet. Men det är ju lite därför vi är med också, för att få tuffa och utvecklande matcher för de här grabbarna på sin resa mot ett eventuellt A-landslag på sikt. Det ser vi fram emot med tillförsikt tycker jag, säger Ulf Nyström.
Målet för Sverige är att gå vidare från gruppen till en 1/8 delfinal och ta det därifrån. VM i Algeriet är det sista mästerskapet som U21 kommer att göra tillsammans, vilket också är ett avslutande kapitel i sig.
– VM är det sista vi gör och på det viset är det ett speciellt mästerskap. Resan har varit lång och spännande och vi har under de här åren nyttjat någonstans uppåt 40-45 spelare i laget. Många har fått känna på internationella matcher och också fått en morot i sitt vardagliga jobb hemma i sina klubbar. Det är ju trots allt där den huvudsakliga utvecklingen sker självfallet. Men visst, många av våra spelare har under dessa år haft en fantastisk utveckling, både på och utanför banan känner jag. Det är glädjande för alla parter, de själva, sina klubbar och inte minst svensk handboll som idrott tycker jag, avslutar Ulf Nyström.
Vi önskar ett stort lycka till mot Norge i kväll och även under VM i Algeriet!
Text: Sanna Nilsson