Nyheter

U-landslag / 9 augusti 2019

TicTac ny partner till ungdomslandslagen

Det snabbväxande EdTech-företaget TicTac Interactive blir ny partner till Svenska Handbollslandslagets nätverk Framtidslandslaget och sponsor till ungdomslandslagen.

– Precis som Svenska Handbollslandslaget strävar TicTac efter världsklass i allt vi gör. Handbollslandslagen har en djup förankring i svenska folkets hjärtan och jämlikhetsarbetet inom sporten är helt i linje med vårt samhällsengagemang, säger Carolina Ericson, vd för TicTac.
Handboll är en för alla tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. I Sverige finns cirka 500 handbollsföreningar och 100 000 aktiva spelare – varav 50 procent är tjejer. Det gör det till den mest jämställda sporten i Sverige.
– Vårt företagsnätverk Framtidslandslaget är ett stort stöd för handbollens fortsatta utveckling. TicTac hjälper oss utöver detta med att stärka handbollens varumärke och värderingar via digitalt lärande. Tillsammans skapar vi en plattform för hållbar kompetensutveckling, vårt samarbete är en viktig pusselbit för att ge handbollen en fortsatt framgångsrik utveckling, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
EdTech står för Educational Technology. Den svenska EdTech branschen befinner sig i stark tillväxt och de nya bolagen har en procentuell ökningstakt på över 50 procent. Globalt är EdTech en av de snabbast växande branscherna enligt Navitas Ventures.
FRAMTIDSLANDSLAGET
Framtidslandslaget är ett exekutivt nätverk för företag som vill förena affärsnytta med unika insikter i svensk landslagshandboll. Nätverket är en del av en sund samhällsutveckling som jobbar för att utveckla talanger och skapa en stark grund för framtiden. Framtidslandslaget förenar handbollen med spännande aktiviteter och affärsmöjligheter för sina partners.
Läs mer
TICTAC
TicTac är Nordens ledande aktör inom EdTech. Med över 700 000 användare globalt förser TicTac sina kunder med kunskapslösningar som får företag, organisationer och människor att växa. TicTac utvecklar plattformar och tjänster för en global marknad.
Läs mer
Foto: Christoffer Borg Mattisson