Nyheter

U-landslag / 27 oktober 2017

U17-debutanterna föll mot Spanien

Det svenska U17-landslaget på herrsidan, med idel debutanter, föll i den första matchen i Scandiberico Tournament i norska Hamar. Spanien var starkast i slutskedet och vann med 23–18 (12–9).

• • •

I somras vann Sveriges U17-herrar European Open i Göteborg, men när det nu var dags för Scandiberico Tournament valde förbundskaptenen Dennis Sandberg att ge 16 helt nya spelare chansen.
Laget samlades i Alingsås i onsdags och hann med tre träningspass tillsammans innan det var dags för matchen mot Spanien i norska Hamar i dag.
Sverige fick också en fin start och ledde med 3–0, 4–1 och 5–2 innan Spanien minskade avståndet och senare kvitterade till 6–6. Sedan blev det en tung sistakvart i halvleken för svensk del.
– De spelade ett väldigt offensivt försvarsspel, nästan ett 3–3-liknande man-man-försvar som vi hade stora problem med. Det i kombination med att killarna inte hunnit träna så mycket tillsammans gjorde att det blev väldigt många tekniska fel, säger Sandberg.
I halvtid ledde spanjorerna med tre bollar, 12–9, men Sverige fick en bra start också på den andra halvleken. Sveriges 14:e mål betydde kvittering och det stod även 15–15 och 16–16 innan ett nytt spanskt ryck kom. Den sista kvarten gjorde Sverige bara två mål och det blev förlust med 18–23.
– Återigen var det de tekniska felen som sänkte oss, men jag är ändå relativt nöjd. Nu har de spelat sin första match i landslagströjan och jag tror att det blir mindre nervositet i morgon, säger Sandberg.
Sveriges bästa spelare i dag var målvakten Kristian Zetterlund från Redbergslids IK som räddade hela 46 procent av de spanska skotten.
SVERIGE–SPANIEN 18–23 (9–12)
Mål, Sverige: Casper Käll (Lugi HF) 4, Alexander Regen (Alingsås HK) 3, Simon Lindberg (Skånela IF) 3, Viktor Ljungqvist 2 (IFK Skövde), Adrian Hesslekrans (Lugi HF) 2, Erik Sääf (IFK Skövde), Hampus Söderman (Skånela IF), Emil Duvander (Åhus Handboll), Linus Eriksson Lilja (Lugi HF).
Spanien: Mamadou Diocou Sumare 6, Adrian Casqueiro Lopez 5, Eduardo Calle Redondo 4, Isidoro Martinez Llamazares 2, Robert Rosell Soriano, David Roca Rodriguez, Raul Pavon Ferrezuelo, Alex Pascual Garcia, Ander Izquieredo Labayen, Marcos Cancio Corripio.
Utvisningar, Sverige: 1 x 2 min. Spanien: 0 x 2 min.
SCANDIBERICO TOURNAMENT
Fredag 27 oktober: 
Sverige–Spanien 18–23
Norge–Portugal
Lördag 28 oktober: 
16.00 Portugal–Sverige
18.00 Norge–Spanien
Söndag 29 oktober: 
10.00 Spanien–Portugal
12.00 Norge–Sverige
Samtliga matcher spelas i Boligpartner Arena i Hamar, Norge, och sänds på Handballtv.com
SVENSKA TRUPPEN
Målvakter: 

Emil Arthursson, OV Helsingborg
Jonathan Christiansson, Torslanda HK
Kristian Zetterlund, Redbergslids IK
Vänstersex: 
Simon Lindberg, Skånela IF
Erik Aronsson, IFK Kristianstad
Mittsex: 
Hannes Gustafsson, VästeråsIrsta HF
Alexander Regen, Alingsås HK
Högersex: 
Emil Duvander, Åhus Handboll
Linus Eriksson Lilja, Lugi HF
Vänster- och mittnio: 
David Christiansson, Tyresö Handboll
Adrian Hesslekrans, Lugi HF
Casper Käll, Lugi HF
Viktor Ljungkvist, IFK Skövde HK
Jacob Lundahl, HK Aranäs
Hampus Söderman, Skånela IF
Högernio: 
Erik Sääf, IFK Skövde
Text: Daniel Vandor