Nyheter

U-landslag / 1 juli 2019

U21-herrarna spelar VM-genrep i Helsingborg

Scandinavian Open Championship är det viktiga genrepet inför sommarens U21-VM. Då är en match mer kittlande än de andra.
– Vi behöver positionera oss, och då blir mötet med Egypten extra viktigt eftersom vi har dem i gruppen i VM också, säger förbundskapten Jerry Hallbäck.
Du ser alla matcherna live på SolidSport.com/svenskhandboll den 3–5 juli.

• • •

SE SCANDINAVIAN OPEN CHAMPIONSHIP LIVE HÄR
U21-VM i Vigo och Pontevedra i Spanien drar igång den 16 juli, och Scandinavian Open Championship fungerar som ett utmärkt avstamp inför den höjdpunkten.
Under tre dagar i Helsingborg så möter Sverige då i tur och ordning Egypten, Danmark och Norge.
Och förbundskapten Jerry Hallbäck är tydlig med vilken match som värderas högst några veckor innan det verkliga allvaret.
– Det är tre jäkligt bra matcher, men det är klart att matchen mot Egypten blir lite extra viktig. Vi har dem i vår VM-grupp och behöver positionera oss lite. Ser hur de spelar och vad vi behöver göra, säger Hallbäck.
Som också vet vad han vill se av de blågula killar som kommer till Helsingborg för att ladda inför sommarens mästerskap.
– Jag vill se att de spelare som jag tagit ut är där för att de är värda det. De ska visa att de är bra handbollsspelare med rätt inställning och attityd, trots att det inte är mästerskapsmatcher ännu, säger Hallbäck.
Vid senaste världsmästerskapet kom detta gäng på en fin femteplats, den bästa placeringen hittills. Målsättningen i Spanien blir först och främst att ta sig ur gruppspelet.
– Vi behöver komma etta, tvåa eller trea i gruppen för att ta oss vidare, och det ska vi kunna klara av, säger förbundskaptenen.
Är det några spelare vi ska hålla ögonen på lite extra under SOC?
Jack Thurin (bilden) har varit med i A-landslaget en del och är spännande, liksom Gzim Salihi och Jonathan Svensson – det är två högernior och en vänsternia, säger Jerry Hallbäck.
– En som kanske inte spelat så mycket i klubblaget (IFK Kristianstad) är mittsexan Ludvig Jurmala Åström, men han kan definitivt få ett lyft under sommarens mästerskap.
SVERIGES MATCHER I SCANDINAVIAN OPEN CHAMPIONSHIP
3 juli: Egypten (19.15)
4 juli: Danmark (19.15)
5 juli: Norge (19.15)
Text: Mathias Lühr/SolidSport
Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån