U-landslag / 21 juli 2019

U21-herrarna studsade tillbaka direkt

Förlusten mot Egypten i senaste omgången var tung. Att då återvända till vinnarspåret redan på lördagskvällen, när det var Frankrike som stod för motståndet i U21-VM, var därför viktigt.

• • •

Det började med att Gustav Davidsson snyggt kom förbi sin bevakning när han satte dit Sveriges och matchens första mål. Erik Hvenfelt levererade kort senare en räddning som utstrålade ett lugn och efter fem minuters spel dunkade Jack Thurin in bollen så att Sverige kunde gå upp i en tvåmålsledning. Det gav en indikation på vad som komma skulle. Hvenfelt motade straffar och stod för fina parader i öppet spel vilket gav offensiven möjligheter att öka avståndet ner till fransmännen. Halvvägs in i den första halvleken skedde detta tydligt och Sverige ordnade ledning med 10–5.
När det var dags för lagen att kliva in för halvtidsvila var det fyra bollar som skiljde lagen åt, med 15–11 på resultattavlan i spanska Vigo.
Det goda utgångsläget som laget satt sig i vårdades på ett behärskat sätt i andra. Närmare än tre mål ifrån kom aldrig Frankrike och de svenska U21-herrarna hade till och med ett övertag på sju bollar med kvarten kvar att spela. Motståndarna putsade till siffrorna något i slutskedet men det blev en klar seger med 27–23 för Jerry Hallbäcks spelare.
Nu återstår endast en match i gruppspelet där Sverige har säkrat sex av åtta möjliga poäng. Motståndare i måndagens kamp är Nigeria.
SVERIGE–FRANKRIKE 27–23 (15–11)