Nyheter

U-landslag / 27 februari 2019

Ward Wiklund förbundskapten för 04/05-landslaget

Pontus Ward Wiklund har gjort succé med Kungälvs HK:s damlag. Nu står det klart att han de kommande åren kommer att arbeta som förbundskapten för de damernas 04/05-landslag.
– Det ska bli jätteroligt att få möjlighet att utveckla framtidens spelare, säger 26-åringen.

• • •

Skador stoppade honom som aktiv handbollsspelare redan i 16-årsåldern, men snabbt skolade då Pontus Ward Wiklund om sig till tränare i moderklubben Kungälvs HK. Drygt tio år senare är han fortfarande kvar i föreningen, nu som huvudtränare för damlaget som han förra året förde upp från allsvenskan till SHE och med tre omgångar kvar av grundserien parkerar på en slutspelsplats.
Nu har han fått ett nytt uppdrag, som förbundskapten för det kommande flicklandslaget med spelare födda 2004 och 2005.
– Det var inte något svårt beslut att tacka ja när jag fick frågan. Det är ett spännande arbete jag har framför mig och jag ser fram emot att arbeta med de här ungdomarna, säger Ward Wiklund som fick internationell erfarenhet då han arbetade som videoanalytiker för Montenegro inför och under EM i december.
Montenegro leds av den tidigare svenska förbundskaptenen Per Johansson och Ward Wiklund var assisterande tränare till just Johansson i Kungälvs HK damlag innan han fick huvudansvaret inför förra säsongen.
Till hösten spelar 04/05-årskullens distriktslag Sverigecupen, till våren är det dags för det första rikslägret och sommaren 2020 spelas de första landskamperna i samband med European Open i Göteborg. Första mästerskapet som kan bli aktuellt är U17-EM 2021.
– Jag kommer att åka upp till finalspelet på ungdoms-SM i april har ett arbete framför mig med att skapa kontakter med ledare i de olika distrikten och klubbarna. Sedan börjar den stora processen i samband med Sverigecupen i november, säger Ward Wiklund.
Text: Daniel Vandor
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån