Nyheter

Foto: Charlotte Holborn
VM 2023 / 11 februari 2022

Bakom kulisserna med VM 2023

Efter succén i EM 2022 för handbollslandslaget har intresset för hemmamästerskapet nästa år nått kokpunkten. Redan nu kan de svenska fansen börja ladda genom att följa den dokumentärserie som VM-bolaget producerar, där tittarna släpps in bakom kulisserna. Hur tänker arenans DJ? Var bor spelarna? Vad gör egentligen den egyptiske inspektören i lågskor på Malmö Arenas is?

Intresset för nästa års handbollsmästerskap är större än någonsin. VM-bolaget har pausat försäljningen på flera matcher för att kunna erbjuda Sveriges motståndarnation biljetter. Intresset märks även i sociala medier och för att skapa en kontakt med handbollsfansen har VM-bolaget valt att satsa på att producera en dokumentärserie som skildrar arbetet med mästerskapet.
– Generellt sett köper du din biljett, går på matchen, tycker det var bra eller dåligt, och går vidare i livet. Väldigt sällan funderar du på vilket jobb som faktiskt ligger bakom den specifika matchen eller mästerskapet i stort, säger Maja Wijkström, marknads- och kommunikationsansvarig för VM 2023 och fortsätter:
– Vi är ett team i det här, oavsett om du är anställd i VM-bolaget, volontär, publik eller spelare och det vill vi att alla ska känna. Vi gör det här tillsammans för handbollen. Det minsta vi kan göra då är ju att bjuda in fansen att vara med på den långa resan mot finalen i Tele2 Arena.

Det är i Tele2 Arena som finalspelet går av stapeln och inför finalhelgen kommer arenan byggas om radikalt. En helt ny läktare fraktas från Tyskland och byggs upp på kortsidan vid fotbollsplanens mittlinje. Det är 450 ton stål som kommer att sättas upp och plockas ned för att göra plats åt 22 000 handbollsfans i arenan.

”Det är logiskt att bjuda in bakom kulisserna”

Idag 17.00 släpps det första avsnittet av webbserien ”Vägen mot VM” som görs tillsammans med produktionsbolaget Gabardin. Där får vi bland andra möta mästerskapsbolagets VD Krister Bergström, som tar oss med bakom kulisserna på IHF:s (Internationella Handbollförbundets) arenainspektioner och utmaningarna med det.
– Vi gillar att öppna upp och vi gillar att vara transparenta. Vi arbetar hårt med hållbarhet i olika aspekter och då är det logiskt att även bjuda in bakom kulisserna, säger Krister Bergström, VD för Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

Nästa avsnitt släpps den 11 mars. Där får tittarna möta Peter Vikström, som förutom att vara DJ, är ansvarig för eventproduktion för hela mästerskapet i både Sverige och Polen.
– Detta är ett nytt grepp och det är kul att vara med och försöka utveckla kommunikationen kring stora idrottsevenemang. För att få ut så mycket som möjligt och vara effektiva har vi växlat mobilfilmat material med intervjuer. Detta bidrar även till autenticitet, konstaterar Ebba Engstrand, byråchef på Gabardin.

Se första avsnittet av ”Vägen mot VM” från 17.00 här.


För mer information 

Maja Wijkström, marknad och kommunikation VM 2023
[email protected], 0730660032

Ebba Engstrand, byråchef Gabardin
[email protected], 0708804192


Boka din plats på läktaren och upplev handboll i världsklass! Köp biljett här.