Nyheter

VM 2023 / 25 oktober 2023

Full fart på biljettförsäljningen till handbolls-VM

Den 1 december spelar det svenska damlandslaget sin allra första VM-match i Sverige. Biljettförsäljningen är inne i ett slutskede och med sex veckor kvar är sju av tio platser sålda till premiären.  

I mästerskapet som pågår 29 november-17 december och delas med Danmark och Norge står Sverige värd för två gruppspel, i Göteborg och Helsingborg, och en huvudrunda i Göteborg.

Sverige kommer att spela både gruppspel och huvudrunda i Scandinavium i Göteborg, precis som herrarna gjorde i januari. Det är inte bara premiären som har en bra beläggning utan samtliga matcher säljer bra. Sveriges näst sista match i huvudrundan, lördag 9 december, ser ut att bli fullsatt även den.

Hemmanationen är storfavoriter till segern i grupp A, där förutom Sverige även Kina, Kroatien och Senegal spelar. Tre av fyra lag tar sig vidare till huvudrundan. Där ställs Sverige med stor sannolikhet mot bland andra förra EM-trean Montenegro samt Ungern i kampen om kvartsfinalplatserna i danska Herning.

– Vi jobbar som vanligt hårt med att fylla läktarna och för att skapa en stämning och därmed ge laget den upplevelse som herrarna fick senast i januari. Vi skruvar på detaljerna och vi uppmanar de som ännu inte säkrat sina biljetter att ta chansen att vara en del av en unik upplevelse med VM på hemmaplan. Sverige har verkligen chansen att spela om medaljerna, säger Krister Bergström, VD för Handbolls-VM 2023.

I Helsingborg och Helsingborg Arena spelar grupp B med Montenegro, Ungern, Kamerun och Paraguay.

Biljetterna som säljs via aimtoexcite.com är dagsbiljetter, vilket innebär att samtliga matcher som spelas den aktuella dagen ingår i biljetten.


Säkra din plats på läktaren här!